PRIMUL lucru pe care să-l faci dimineaţa dacă vrei să slăbeşti

| 23 iul, 2014

Vrei să slăbeşti şi să scapi de kilogramele în plus care îţi dau bătăi de cap? Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Northwestern University School of Medicine, pentru a ajunge la greutatea dorită, tot ce trebuie să faci este să stai câteva minute la soare imediat ce te-ai dat jos din pat.

54 de oameni au participat la studiu timp de 7 zile consecutiv, purtând la încheietura mâinii un dispozitiv care să urmărească ce efect are expunerea la soarele de dimineaţă.

Astfel, persoanele care au avut parte  de mai multa lumină naturală dimineața au avut un indice de masă corporală mai mic decât cei care s-au expus mai puțin la soare, indiferent de vârstă, grad de activitate sau dietă.

Când te expui razelor soarelui dimineața la primă oră, îți sincronizezi ceasul intern, așa că este mult mai probabil să ai un program normal de somn. Iar odihna suficientă îți ajută metabolismul să funcționeze mai suficient, ajutându-te să pierzi în greutate.

O altă explicație ar fi că razele de dimineață conțin mai multa lumină albastră, care are cel mai important efect asupra ritmului tău circadian. 20-30 de minute petrecute în soarele dimineţii sunt de ajuns pentru ca magia să înceapă să se întâmple, scrie doctorulzilei.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ