Primul pas înapoi al Guvernului după ordonanța cu "taxa pe lăcomie"

| 28 ian, 21:27

Ordonanța introdusă intempestiv în decembrie prin care s-au introdus noi taxe companiilor din IT, energie și sistemul financiar-bancar ar putea fi schimbată cât de curând.

Scutirea de la plata de 2% a taxei pe cifra de afaceri, impusă prin OUG 114, se va aplica doar pentru producătorii de energie pe bază de cărbune, nu şi pentru ceilalţi, aşa cum spera piaţa.

“Scutirea se va aplica doar pentru cărbune. Costurile cu certificatele de emisii au crescut foarte mult” a declarat un oficial guvernamental citat de Economica.net.

Ulterior apariţiei OUG 114, minerii de la Complexul Energetic Oltenia au intrat în grevă şi, atunci când a dezamorsat situaţia, Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că “se va strădui” să elimine această taxă pentru producătorii de energie electrică pe cărbune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ