PRIMUL SONDAJ care apare după conflictul Dragnea-Tudose. Câţi români ar vota PSD dacă ar fi alegeri duminică

| 18 ian, 10:07

Deşi opoziţia a susţinut miercuri la consultările de la Cotroceni varianta alegerilor anticipate, datele apărute într-un nou sondaj demonstrează că această variantă ar avantaja tot actuala putere. Concret, PSD s-ar apropia din nou de scorul obţinut la parlamentarele din decembrie 2016, 42% dintre români declarând că ar pune ştampila la sigla partidului condus de Liviu Dragnea.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câştiga din nou  cu 42%, o diferenţă de aproximativ 3 procente faţă de procentul obţinut în decembrie 2016. Social-democraţii au scăzut un procent în intenţia de vot faţă de sondajul realizat de CURS în noiembrie 2017.

Cei de la PNL au o evoluţie pozitivă, arată sursa citată, înregistrând şi cea mai mare creştere dintre partidele parlamentare: 27% acum, faţă de 20% cât au obţinut la parlamentarele din 2016. Din noiembrie până acum, însă, partidul a stagnat, rămânând la acelaşi scor.

 

Şi cei de ALDE au câştigat mai mulţi susţinători în ultima perioadă, arată tot sondajul CURS realizat pentru ştiripesurse.ro. Astfel, Alianţa condusă de Călin Popescu Tăriceanu a urcat de la 6% la 9%, faţă de cele mai recente alegeri parlamentare, dar a rămas la acelaşi procent comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, când a fost realizat un studiu asemănător.

În scădere masivă faţă de scrutinul parlamentar se află USR (5%, comparativ cu 9% cât au câştigat în decembrie 2016), în timp de PMP ar rămâne la puţin peste 5%, iar UDMR la 6%. În sondaj au fost incluse şi Platforma România 100 condusă de Dacian Cioloş, dar şi Partidul Pro România al lui Victor Ponta, ambele cotate la 2%.

Studiul a arătat, însă, o plajă mare a alegătorilor nehotărâţi, doar 57% dintre respondenţi având o anume opţiune politică.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1068 de respondenţi în perioada 3-10 ianuarie 2018 şi are o marjă de eroare de +/-3%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ