Principesa Margareta, dezvăluiri despre Principele Nicolae

| 02 apr, 11:14

Principesa Margareta a declarat, miercuri seara, că este foarte mândră de Principele Nicolae și a spus că acesta a adoptat România, chiar dacă nu s-a născut în țară.

"Principele Radu și cu mine suntem foarte mândri de Nicolae, care este fiul nostru spiritual. (...) A fost adoptat puțin de țară, dar el a adoptat România, chiar dacă nu s-a născut aici. Și asta este un lucru frumos", a spus Principesa Margareta, la dineul oficial oferit la Palatul Elisabeta, cu prilejul împlinirii de către Principele Nicolae a vârstei de 30 de ani.

La rândul său, Principele Nicolae a mulțumit Principesei Margareta și Principelui Radu, "mentorii" săi, pentru sprijinul pe care i-l acordă în susținerea proiectelor lui.

Alături de Familia Regală, la eveniment au luat parte Principele Alexandru al Serbiei, fiul principelui moștenitor Alexandru al II-lea al Serbiei, Principesa Eleonore de Schaumburg — Lippe, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, Dunja Kusturica, fiica celebrului regizor Emir Kusturica, prieteni, foști colegi de școală și universitate, colaboratori ai Principelui Nicolae din România, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Danemarca, Grecia și Kenya.

Meniul serii a inclus salată de crudități cu coacăze roșii și piept de rață afumat, file de somon cu sos pesto, piure de conopidă și mazăre și prăjitură aniversară, oaspeții delectându-se cu băuturi precum: Aligote la Cour Royale 2011, Chateau Ormes de Pez 2010 și Grasă de Cotnari 1989.

Potrivit Casei Majestății Sale Regele Mihai I, între 29 martie — 4 aprilie se află în România un număr de 37 de invitați ai Principelui Nicolae, veniți din Europa.

Cu aceasta ocazie a fost organizată o nouă ediție a proiectului "România. O călătorie regală", ediția 2015 cuprinzând orașele București, Sinaia și Sibiu.

Cei 37 de invitați, însoțiți de Principele Nicolae, vizitează aceste orașe, luând cunoștință, unii dintre ei pentru prima oară, de cultura, arhitectura, ospitalitatea și tradițiile României.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al Principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în Linia de succesiune la Coroana României.

Este decorat de Regele Mihai cu Decorația regală Nihil Sine Deo (2010) și cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României (2013).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ