PRM: Iohannis şi Cioloş să ceară explicaţii partenerilor americani legat de afirmaţiile ambasadorului Pettit

| 30 aug, 16:09

Partidul România Mare consideră că statul român, prin reprezentanţii săi, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, ar trebui să ceară explicaţii partenerilor americani pentru a se şti dacă poziţia exprimată recent de ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, reprezintă poziţia Departamentului de Stat al SUA sau doar o părere personală.

Potrivit unui comunicat al PRM, "declaraţia ambasadorului SUA la Chişinău vine în sprijinul intenţiilor Rusiei, care de-a lungul anilor s-a împotrivit unirii României cu Republica Moldova, lucru pe care noi, românii, nu îl putem accepta". 

"Reacţia firească a oricărui stat independent şi liber, precum România, ar fi ca prin reprezentanţii săi, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Dacian Cioloş, să se ceară explicaţii partenerilor noştri şi, cel mai important, să ştim dacă declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău reprezintă poziţia Departamentului de Stat al SUA sau este doar o părere personală a Excelenţei sale, James D. Pettit", afirmă preşedintele interimar al PRM, Adrian Popescu, citat în comunicat. 

Sursa citată reaminteşte că, în urmă cu câteva zile, "ambasadorul SUA în Republica Moldova a declarat, printre altele, că "Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure şi că unirea ţării cu România "nu este o alegere practică" indiferent de motiv". 

"Declaraţie care vine în contradicţie cu realitatea istorică, în primul rând, dar şi cu dorinţa majorităţii românilor de a vedea Republica Moldova şi România un stat unitar", se conchide în comunicatul PRM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ