Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe numele lui Renato Usatîi

| 18 ian, 19:10

Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe marginea protestelor organizate de Renato Usatîi, inclusiv în faţa preşedinţei de la Condriţa a preşedintelui republicii, Nicolae Timofti, informează luni Unimedia şi Agora.md.

'Procuratura Generală a examinat demersul parvenit de la Preşedinţia Republicii Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalităţii acţiunilor lui Renato Usatîi, referitor la desfăşurarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acţiuni publice nesancţionate, inclusiv în preajma unor obiective de stat protejate, (acţiuni) ce au ca scop destabilizarea activităţii instituţiei prezidenţiale şi constituie o ingerinţă în activitatea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ameninţându-l cu vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii', se menţionează în comunicatul Procuraturii. 

Pentru comiterea acestei infracţiuni, legislaţia Republicii Moldova prevede de la 6.000 la 20.000 de lei amendă, 180 de ore de muncă în folosul comunităţii sau până la doi ani de închisoare. 

În 2015, Renato Usatîi a organizat mai multe acţiuni de protest, printre care unele la reşedinţa de la Condriţa a lui Nicolae Timofti. În timpul unuia dintre protestele organizate în decembrie în faţa reşedinţei prezidenţiale, Usatîi a făcut karaoke, iar susţinătorii săi au adus grătare şi au făcut un foc de tabără.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ