Procurorii au ajuns să se verifice între ei. VEZI care este motivul

| 11 iul, 11:08

DNA verifica procurorii DIICOT care au instrumentat dosarul 'Carom' al lui Ovidiu Tender, considerand suspect faptul ca acestia au cerut o pedeapsa cu suspendare in cazul omului de afaceri.

Informaţia apare în raportul Inspecţiei Judiciare, care a verificat managementul DIICOT din perioada 2013-2014.

"Procurorul şef Direcţie Alina Bica, procurorul şef serviciu judiciar Silvia Ștefănescu şi procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat şi au convenit, de comun acord, să fie formulate concluzii de condamnare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz", se arata in sursa citata.

Motivul pentru care ar fi fost ceruta pedeapsa cu suspendare ar fi faptul ca infractiunile de inselaciune de care era acuzat Tender fusesera prescrise. Din verificările efectuate de inspectorii judiciari a rezultat insa că referatul este "incomplet", în sensul că a fost omisă precizarea că pentru celelalte infracţiuni nu se prescrisese răspunderea penală.

Potrivit stiripesurse.ro, procuroarele DIICOT care au instrumentat dosarul lui Tender, Claudia Curelaru şi Silvia Ștefănescu, au fost deja audiate in calitate de martori.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul "Carom", fiind astfel găsiţi vinovaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.

 

Citeşte şi: ALINA BICA îşi teroriza subalternii! DOCUMENT oficial CSM

 

Tag-uri: DIICOT, DNA, ovidiu tender
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ