Procurorul general pune paie pe foc: REPLICĂ pentru Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

| 27 iul, 15:19

Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, reacţionează la "comentariile apărute în spațiul public în legătură cu solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009".

Lazăr afirmă că nu sfidează Parlamentul şi respinge criticile formulate de Comisia de anchetă privind alegerile din 2009, care l-a acuzat de încălcarea Constituţiei şi a jurământului de credinţă.

"Ministerul Public este preocupat de respectarea principiului cooperării loiale între instituțiile și autoritățile statului și nu are intenția de a sfida alte instituții, în pofida speculațiilor sau interpretărilor emoționale lansate în spațiul public.

Solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 este în analiză, urmând să fie clarificată în perioada următoare. Cererea ridică o problemă de drept, respectiv definirea limitelor legale și a cadrului cooperării loiale, care trebuie să se facă cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având în vedere specificul activității judiciare", afirmă Augustin Lazăr.

Procurorul general dă de înţeles că îşi păstrează opinia şi nu intenţionează să trimită la parlament actele solicitate, în legătură cu dosarul clasat al scrutinului din 2009.

"Ma mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curții Constituționale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede că: “activitatea unei comisii de anchetă nu are nici o tangență cu o anchetă judiciară”", mai afirmă Lazăr.

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ