Prodecanul de la ASE, reţinut pentru luare de MITĂ

| 18 iul, 2014

Prodecanul Academiei de Studii Economice (ASE), Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost reţinut vineri pentru 24 de ore, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că a luat mită de la studenţi pentru ca aceştia să promoveze examenul de licenţă.

Iuliu Şerbănescu va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Iuliu Şerbănescu este acuzat de şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins şi primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei şi 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu.

Astfel, el le-a oferit studenţilor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, Iuliu Şerbănescu a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ