I-am cucerit pe străini! Ce produs românesc va ajunge pe rafturile magazinelor din Elveţia

| 17 oct, 2013

Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piaţa elveţiană, în marile lanţuri de magazine cu produse bio şi naturiste, magiunul fiind recomandat chiar de ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean Hubert Lebet, care a vizitat astăzi fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producătorului român Sonimpex.

"Noi putem crea cadrul general de colaborare între cele două state, însă Camera de Comerţ şi Industrie România - Elveţia este cea care susţine activ relaţiile comerciale între cele două ţări. Sper să văd produsele dumneavoastră pe rafturile magazinelor din Elveţia", a declarat, astăzi, Jean Hubert Lebet, citat de Agerpres.

La intrarea în fabrică, ambasadorul a fost întâmpinat de doi câini din rasa elveţiană Saint Bernard care păzeau borcanele cu magiun proaspăt ieşite de pe linia de producţie, arătându-se încântat de această legătură simbolică între tradiţiile din ţara sa şi cele româneşti. 

Ambasadorul i-a sfătuit pe producătorii magiunului de prune să ia legătura cu lanţurile de produse bio şi naturiste din Elveţia, care se află în căutare de produse sănătoase, magiunul putând fi considerat "ciocolata din prune", un dulce natural şi sănătos, recomandat consumului încă de la vârsta de şase luni. 

De asemenea, Jean Hubert Lebet a discutat şi cu un grup de copii de la Şcoala Gimnazială de Excelenţă Sfânta Muceniţă Filoteea, care au venit în vizită la fabrică pentru a vedea cum se face zacusca Topoloveana.

Potrivit directorului general al Sonimpex, Bibiana Stanciulov, compania a intrat în acest an pe piaţa bio, obţinând primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, ceea ce ar putea aduce debutul exporturilor de magiun pe piaţa elveţiană. 

"Am intrat în al nouălea an de existenţă, am intrat în zona bio, obţinând luna aceasta primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, dar am obţinut şi un proiect de promovare a produsului în Elveţia. Toate acestea au o mare însemnătate pentru noi (...). Aşa cum după vizita Principelui Radu am devenit furnizori ai Casei Regale a României, sperăm ca după vizita Excelenţei Sale să începem exportul de magiun de prune în Elveţia. Este ciocolata noastră de prune, singurul produs alimentar care a adus România pe harta produselor cu Indicaţie Geografică Protejată, apreciat şi de renumitul Institut de Gust şi Calitate de la Bruxelles- ITQI, cu două stele Michelin din trei posibile", a declarat, joi, Bibiana Stanciulov, producătorul magiunului de prune Topoloveni.

Evenimentul a fost marcat şi de prezenţa secretarului de stat în Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, şi respectiv a directorul general în MADR, Viorel Morărescu. Oficialii au declarat că anul acesta vor prezenta magiunul de prune la Ambasada din Japonia, cu ocazia unui eveniment de degustare a produselor tradiţionale româneşti. 

"România are doar acest produs recunoscut la nivel european. Acest lucru s-a datorat atât calităţii foarte bune cât şi faptului că doamna Stanciulov este un luptător adevărat. Aşa cum Elveţia este imbatabilă pe mecanică fină, sperăm să devină şi România imbatabilă pe produse agricole. Avem produse de foarte bună calitate şi sper ca, în colaborare cu partenerii elveţieni, şi această piaţă să beneficieze de produsele Bibianei Stanciulov", a susţinut Achim Irimescu.

Compania Sonimpex este singurul producător român din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi şi fără agenţi de conservare, având în portofoliu, pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, şi o gamă de circa 10 dulceţuri fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, dar şi o zacuscă de vinete şi o pastă de tomate. 

Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincţie de acest fel primită de un produs românesc tradiţional. Magiunul natural de prune Topoloveni este produs după o reţetă păstrată din anul 1914. Produsul deţine şi titlul de Furnizor al Casei Majestăţii Regale a României.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ