Profesoară condamnată la un an de închisoare pentru fraudarea Bacalaureatului de la Liceul Bolintineanu

| 27 noi, 2013

Profesoara Maria Mimoza Vulcu, fostă directoare a Şcolii Gimnaziale 178 din Bucureşti, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării examenului de Bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", sesiunea iunie-iulie 2013.

Ea a primit un an de închisoare pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi Gina Ciontoiu (membră a comitetului de părinţi), la doi ani închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Cele două au fost trimise în judecată alături de fosta directoare a Liceului 'Dimitrie Bolintineanu' Costica Vărzaru, însă dosarul acesteia a fost disjuns.

Maria Mimoza Vulcu este acuzată că, pe 1 iulie 2013, în timp ce se afla la sediul liceului cu ocazia desfăşurării probei scrise la limba şi literatura română, în calitate de vicepreşedintă a Comisiei de Bacalaureat, a fotocopiat în mai multe exemplare răspunsurile corecte de la această probă, ce urmau a fi date mai multor elevi din sălile de examen, inclusiv celor ce erau menţionaţi pe o filă A4, găsită în geanta sa. Ea a fost găsită cu înscrisurile fotocopiate, în timp ce se afla pe holul de la etajul 2 al liceului, înainte de a intra în sălile de examen. Maria Mimoza Vulcu a fost schimbată din funcţie imediat după ce procurorii au început cercetările în acest caz, în vara acestui an.

Costica Vărzaru este acuzată că a cerut bani de la elevi, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii Comisiei de Bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de Bacalaureat.

Mecanismul de fraudare a examenului de Bacalaureat a fost următorul: sumele de bani colectate urmau a fi înmânate cadrelor didactice supraveghetoare, atât direct de Costica Vărzaru, cât şi disimulat, respectiv în pachete de ţigări/reviste/ziare poziţionate pe catedrele din sălile de examinare; imediat după deschiderea subiectelor, Costica Vărzaru urma să convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate; distribuirea foilor cu rezolvările subiectelor urma să se realizeze de către Costica Vărzaru şi alţi profesori ai unităţii şcolare, sub pretextul suplimentării filelor de 'ciorne'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ