Profesorii jigniți de Klaus Ghiniohannis știu că scuzele sunt importante, dar nu țin de cald

| 21 oct, 2014

Chiar dacă ofensa primarului iubitor de case și mașini nu le-a mers la inimă, profesorii români țin minte exact cine le-a tăiat 25% din salariu fără să clipească.

Scuzele prezentate de Klaus Iohannis profesorilor au o semnificație cu totul și cu totul specială. Nu că l-am fi crezut măcar o clipă capabil de sinceritate pe arogantul candidat al dreptei. Ce a spus, a spus. Viteza sa de reacție a fost absolut relevantă: ce-a avut în gușă și-n căpușă, bașca rectificările în care s-a încurcat chiar atunci, în platou. Și pe de altă parte, cine s-ar fi așteptat la altceva din partea cuiva care o duce tot într-un lux, încă de când i-au răsărit primele case în Sibiu precum ciupercile după ploaie? Deci, nu, nu este credibil Klaus Iohannis nici când își toarnă cenușă în cap, căci nu-l costă nimic, mai ales că cenușa respectivă se curăță foarte ușor în băile luxosului apartament din București, care nici acela nu-l costă mai nimic pe motiv de relații și ochi frumoși. Ce legătură este între ”profesorul” de operetă și marea masă a cadrelor didactice din țara asta, care trag de salariu de la o lună la alta? Cam aceeași legătură care există de pildă și între notărița Ioana Băsescu și restul notarilor din România, mai ales aceia care n-au avut norocul să-și mute biznisul din provincie direct la București, cu perspectivele deja cunoscute.

Citeşte şi: Herr Pinocchio Iohannis, sau cum să improvizezi o campanie electorală doar din minciuni

Și cu toate acestea scuzele acelea sunt importante, pentru că demonstrează că îngâmfarea elitistă a dreptei poate fi îngenuncheată, poate fi înfrântă. Justificările căznite ale lui Iohannis sunt importante pentru că dovedesc că scrisorile acuzatoare ale profesorilor din țară au lovit în plin, ca niște torpile, în rentierul de case, protejat din oficiu deopotrivă de zeița Fortuna, dar și de Palatul Cotroceni.

Profesorii din toată țara au fost pierduți iremediabil de Klaus Iohannis și nu de ieri, de alaltăieri. Chiar dacă ofensa primarului iubitor de case și mașini nu le-a mers la inimă, profesorii români țin minte exact cine le-a tăiat 25% din salariu fără să clipească, cine le-a desființat unitățile sanitare și așa sărăcăcioase și, mai ales, cine face acum tapaj că mijloacele auto atât de necesare pentru a le aduce copiii la școală reprezintă, chipurile, ”pomană electorală”. Așa-zisa ”meritocrație” și elitismul de dreapta chiar nu au nevoie în ochii profesorilor de lămuriri suplimentare de la gafeur-ul șef al PNL....

Și încă ceva, când Klaus Ghiniohannis declară că replica acidă și cu ghinion a fost neinspirată, presupunem că se referă la acea inspirație, remarcată și de Mihai Gâdea în direct, care a făcut ca pasaje întregi din programul său să se regăsească la virgulă în programul Elenei Udrea, dar și în cărțile publicate de Iulian Chifu, consilier prezidențial cu ștate vechi în serviciul lui Traian Băsescu.

Într-adevăr, așa o ”inspirație” este un ghinion în sine și nu mai necesită altfel de gafe suplimentare, cum a fost cea ofensatoare la adresa întregului corp profesoral din România...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ