Profesorul de sport care a fotografiat trei fete în vestiar, SANCȚIONAT cu reducerea salariului cu 10% pe trei luni

| 14 oct, 21:26

Profesorul de sport de la Școala 164 din București, care a fotografiat trei eleve în vestiarul ce ducea către toaletă, a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni, arată un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

"Ca urmare a sesizării părintelui unui elev, referitoare la activitatea d-lui profesor de educație fizică și sport, Silvestru Toma Dragoș, la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 164, sector 6, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară care a analizat aspectele cuprinse în această sesizare. Comisia de cercetare a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administrație al unității de învățământ, conform prevederilor legale în vigoare.

Domnul profesor a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de 3 luni, în baza hotărârii Consiliului de administrație al unității de învățământ, întrunit în data de 14.10.2015, conform dispozițiilor art. 280 alin. (2) lit. c) din Legea Educației Naționale nr.1/2011", precizează sursa citată.

Echipa de control formată din inspectori școlari, care a verificat situația de la Școala nr. 164 din sectorul 6, a propus pe 6 octombrie constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unității de învățământ, pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinții elevilor, precum și realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecții generale în această școală.

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, declara la scurt timp de la izbucnirea acestui scandal că astfel de persoane nu au ce să caute în învățământul românesc.

"Îmi pare rău că trebuie să spun deschis: astfel de persoane nu au ce căuta în învățământul românesc, iar exemplele pe care noi, ministerul, trebuie să le dăm trebuie să fie ferme", spusese el, citat de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ