Prognoza meteo până în martie 2015. Când vine IARNA, cu adevărat

| 06 noi, 2014

PROGNOZA METEO. Specialiştii americani de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru iarna europeană din perioada noiembrie 2014 - martie 2015. Astfel, chiar dacă prima lună de iarnă, decembrie, va fi mai blândă, din a doua jumătate a lunii ianuarie şi în februarie vom avea parte de o vreme severă de iarnă.

Bună parte din estul Europei va fi dominată de presiune atmosferică ridicată care împreună cu stratul de zăpadă destul de consistent va determina intervale destul de lungi cu vreme rece şi chiar episoade cu ger.

Masele de aer care se vor desprinde din zona artică, acest aer suprarăci şi va avansa către ţara noastră. În luna ianuarie şi februarie ne aşteptăm la o vreme rece, deosebit de rece, chiar geroase.

În plus, sudul Europei se va confrunta cu precipitaţii abundente, iar ninsorile mai abundente vor fi însoţite, cel mai probabil, de viscole.

Astfel, ne putem aştepta la temperaturi care vor coborî, în estul Transilvaniei, la -20 de grade, vor fi intervale geroase după perioadele în care ninsorile vor fi mai abundente, în deosebi în regiunile din estul Transilvaniei, în Moldova şi, foarte probabil, în regiunile sud-estice. Aceste semne indică faptul că iarna din acest an va fi mai severă decât cea precedentă, când am avut aproape două săptămâni de iarnă adevărată.

Conform specialiştilor AccuWeather, Bucureştiul va trece printr-o perioadă de 45 de zile cu ninsori şi ger în perioada noiembrie 2014 - martie 2015.

După 15 martie, episoadele de iarnă vor fi mai scurte şi cu frecvenţă mai redusă, dar atenţia noastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ