Prognoza meteo până pe 29 decembrie. Intră să vezi vremea în zona ta

| 21 dec, 2013

Se anunță un Crăciun fără zăpadă, ba chiar cu ploi în unele zone. Intră în material să vezi cum, va fi vremea în zona ta.

Până pe 29 decembrie nu vom avea parte de zăpadă, conform ultimei prognoze meteo emise de Agenția Națională de Meteorologie. Temperaturile vor fi peste O grade în cursul zilei în cea mai mare parte a țării, iar de Crăciun va ploua în unele zone.

 

BANAT

Între 20 şi 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până în jurul datei de 26 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3...4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Cu mici variaţii de temperatură de la o zi la alta, vremea uşor mai caldă decât în mod obişnuit va dura până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

 

CRIŞANA

Între 21 şi 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel că valorile termice maxime vor atinge o medie de 4...5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi -1 grad, instalându-se astfel un regim termic uşor mai cald decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie şi care se va menţine până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Vor fi posibile precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

 

TRANSILVANIA

Media temperaturilor va fi în jur de 1 grad până pe 25 decembrie, iar spre sfârșitul intervalului se va situa între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade. Asemenea valori termice diurne şi nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei.

Nu sunt estimate decât precipitaţii slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoză.

 

MARAMUREŞ

Media maximelor diurne va ajunge cu puţin sub 2 grade în zilele de 24 şi 25 decembrie, pentru ca ulterior să crească ușor. Media minimelor nocturne se va menţine în prima săptămână între -7 şi -5 grade, iar apoi se va situa între -5 şi -3 grade. În aceste condiţii, în intervalul de prognoză regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. În ultimele 3 zile ale intervalului sunt de așteptat precipitaţii slabe, mixte.

 

MOLDOVA

Variația temperaturii aerului va fi redusă pe parcursul intervalului. Media temperaturilor maxime va fi de 2 grade până pe 25 decembrie, iar ulterior va creşte uşor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor se va menţine, cu mici variaţii, în jurul valorii de -3 grade.

În unele zile din a doua săptămână vor fi posibile precipitaţiil slabe sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare.

 

DOBROGEA

Creşterea mediei temperaturilor maxime va merge până la 3 grade pe 22 decembrie, iar ulterior vor fi mici oscilaţii ale acestei medii, între 4 şi 6 grade. După data de 24 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, minimele nocturne vor deveni, în medie, uşor pozitive, situându-se în jurul valorii de 1 grad. În aceste condiţii, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului.

Vor fi condiții de precipitaţii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicată între 24 şi 28 decembrie.

 

MUNTENIA

În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

În prima săptămână nu vor fi precipitaţii, iar în a doua săptămână acestea îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe areale restrânse.

 

OLTENIA

Regimul termic va fi normal spre uşor mai cald, cu temperaturi medii diurne pozitive. Între 21 şi 25 decembrie va avea loc o răcire ce va duce media temperaturilor la 2 grade, iar în ultimele 3 zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime ceva mai ridicate, până la o medie de 4...5 grade. Pe parcursul intervalului, temperaturile minime nocturne vor fi negative şi media lor va varia între –5 şi -3 grade.

În intervalul 24-29 decembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

 

LA MUNTE

După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.

Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

Tag-uri: prognoza meteo
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ