PROIECT DUR: faptele de mare corupţie vor fi pedepsite cu închisoare pe viaţă

| 03 iun, 17:51

Deputatul neafiliat Bogdan Diaconu a iniţiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 286 /2009 privind Codul penal care prevede că faptele de mare corupţie se pedepsesc cu închisoarea pe viaţă, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei şi cu confiscarea extinsă şi totală a averii.

 

Potrivit unui comunicat remis de Partidul România Unită, al cărui preşedinte este Bogdan Diaconu, articolul 309 al legii ar urma să stipuleze: "dacă faptele prevăzute în art. 295, art. 297, art. 298, art. 300, art. 303, art. 304, art. 306 sau art. 307 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate; sunt considerate fapte de mare corupţie acele fapte definite în cadrul articolelor 289-307 în care valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este mai mare decât echivalentul în lei a sumei de 100.000 de euro; fapta de mare corupţie se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, şi cu confiscarea extinsă şi totală a averii; persoanele condamnate pentru fapte de mare corupţie sunt obligate să desfăşoare 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, muncă în folosul comunităţii, sub supraveghere strică, numai în locuri publice; faptele de mare corupţie nu se prescriu", potrivit Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege are ca scop înăsprirea legislaţiei privind faptele de mare corupţie, "combaterea cu toate puterile a corupţiei nefiind doar un deziderat major al societăţii româneşti, ci şi o necesitate pentru reinstaurarea normalităţii şi a domniei legii în statul român".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ