Proiect: Mașinile vechi, interzise în București din 2019

| 20 apr, 15:48

Dacă v-ați cumpărat recent o maşină second hand, cu gândul că faceţi economie pentru că a dispărut timbrul de mediu, este posibil să nu fi făcut chiar o afacere bună.

Asta dacă iniţiativa unui consilier general PMP va deveni lege, riscaţi să nu mai puteţi folosi maşina în Bucureşti. Din 2019, ar putea fi interzise prin oraş maşinile non-euro, euro 1 şi euro 2. Iar până în 2021, şi maşinile euro 3 şi euro 4 ar putea avea aceeaşi soartă. În proiect se vorbeşte de amenzi ce pot ajunge la 2.000 de lei.

Imaginaţi-vă un oraş în care pe timpul zilei ar circula doar maşini EURO 5 sau 6, iar cele vechi, care poluează foarte mult, vor dispărea. Proiectul care urmează să fie pus în dezbatere pe site-ul Primăriei prevede ca începând cu anul 2019, maşinile noneuro, cele euro 1 şi euro 2 să nu mai circule prin Bucureşti între orele 6 şi 22. Până în 2021, iniţiatorul proiectului vrea ca şi proprietarii maşinilor euro 3 şi euro 4 să nu le mai folosească în Capitală.

Lucian Iliescu, consilier PMP: ”Nu am interzis a nu se circula seara, deoarecere sunt autoturisme ale unora care sunt doar în tranzit în Bucureşti sau chiar cei care vor să şi le păstreze să circule seara pentru tansport alimente. Amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 de lei pentru toti conducătorii de autoturisme care încalcă această hotărâre”

Din cele 1 milion, 300.000 de maşini înmatriculate în Bucureşti, mai mult de jumătate au fost produse înainte de apariţia standardului de poluare euro 5, scrie digi24.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ