Proiect. Universităţile vor avea dreptul să retragă doctoratele

| 11 feb, 15:11

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea legii educaţiei privind titluri de doctorat a fost pus în dezbatere publică. Conform acestui proiect, universităţile vor avea dreptul să retragă titlul de doctorat dacă se dovedeşte că o lucrare ştiinţifică este plagiată. Pe de altă parte, proiectul păstrează posibilitatea de a renunţa benevol la titlul de doctor.

Pe de altă parte, unul dintre noile articole propuse este formulat ambiguu nu stabilieşte clar dacă aceste lucrări sunt sau nu publice, ci permite conducerii universităţilor să decidă acest lucru.

„Sunt afectate 5 articole din cele peste 300 de articole ale legii educaţiei. Deja am publicat în site-ul ministerului şi vom continua toate ordinele privind atribuirea titlurilor de doctor, vom continua pentru că informaţia acum este despre titlurile acordate în 2015, colegii mei săptămâna aceasta vor pune toate ordinele de acordare a titlurilor în 2014”, declară Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 10:46
Dorina
Job online
Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ