Proiectul privind parteneriatul public privat, trimis Parlamentului în această sesiune

| 30 mai, 2013

Executivul are punctul de vedere al Comisiei Europene la proiectul de lege privind parteneriatul public privat, iar textul va fi trimis Parlamentului până la sfârşitul acestei sesiuni, după ce va fi dezbătut în Guvern, spune premierul Victor Ponta.

"Avem punctul de vedere al Comisiei Europene, îl vom aduce în dezbaterea Guvernului şi îl trimitem la Parlament până la sfârşitul acestei sesiuni", a afirmat primul-ministru, după ce a participat la prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurenţei.

El şi-a exprimat convingerea că Legislativul va aduce modificările necesare în timp util, în condiţiile în care Parlamentul s-a dovedit eficient în prima sesiune.

"Parlamentul, după cum aţi văzut, cel puţin în această primă sesiune, a fost eficient şi majorităţile au funcţionat şi s-au adoptat legile. Însă nu pot să spun exact în câte zile va trece prin cele două Camere. De altfel, fiind o lege importantă, nici nu trebuie trecută într-o zi, două. Trebuie dezbătută şi trebuie îndreptată dacă e ceva ce nouă, la Guvern, ne-a scăpat. Tocmai acesta e rolul Parlamentului - de a dezbate şi de a îndrepta anumite lucruri pe care noi nu le-am gândit suficient de bine", a spus Victor Ponta.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, pe 25 martie, la grupul PSD din Senat, că ministerul pe care-l conduce va propune o nouă formă a legii privind parteneriatul public privat.

"Avem o formă finală pe care probabil o vom trimite săptămâna viitoare la Comisia Europeană pentru a-şi da acordul", afirma Şova. El preciza că proiectul de lege a fost conceput de un grup de profesionişti, printre care şi cei ai Universităţii Bucureşti şi ai Consiliului investitorilor străini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ