Propaganda Iohannis-Băsescu, disperată. Geoană nu îl acoperă pe Iohannis

| 03 sep, 2014

Prin introducerea lui Mircea Geoană în această ecuaţie, propagandiştii din jurul cuplului politic Băsescu-Iohannis au încercat să dea un parfum de credibilitate întregii ipoteze.

Marţi, o publicaţie online cvasi anonimă publica un articol din care reieşea că Mircea Geoană ar fi infirmat dezvăluirile recente ale lui Codruţ Şereş legate de întâlnirea Iohannis-Voiculescu care a avut loc în 2009, la sediul Grivco. ”A existat intr-adevar o intalnire. Au fost mai multi acolo: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Crin Antonescu. Dar nu-mi amintesc ca la acea reuniune sa fi participat si Iohannis”, ar fi declarat Mircea Geoană pentru enational.ro.

Doar că dezminţirea fostului preşedinte PSD a venit foarte rapid. ”‎Referitor la aşa-zisele informaţii apărute astăzi, 2 septembrie 2014, pe portalul enational.ro, doresc să menţionez că nu am facut aceste declaraţii!”, se arată în comunicatul remis de Mircea Geoană. Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi o ştire care să vină în spijinul lui Klaus Iohannis s-a dovedit în final un mare fâs, lipsit de orice umbră de adevăr.

Citeşte şi: Aroganța are un nou nume – Klaus Werner Iohannis

Desigur, informaţia nu a fost plasată întâmplător, scenariul fiind cel mai probabil pus la cale de aparatul de propagandă din jurul lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Miza a fost aceea de a-l “albi” pe edilul sibian, creându-i un alibi care să-i ofere astfel o ieşire convenabilă, în contextul declaraţiilor lui Codruţ Şereş care subliniau că actualul preşedinte al PNL s-a întâlnit la sediul Grivco cu fondatorul Partidului Conservator.

Prin introducerea lui Mircea Geoană în această ecuaţie, propagandiştii din jurul cuplului politic Băsescu-Iohannis au încercat să dea un parfum de credibilitate întregii ipoteze. Calculul a fost simplu – luăm unul dintre principalii protagonişti ai campaniei din 2009, adică pe Mircea Geoană, şi îl transformăm în “avocatul diavolului”, sperând că astfel Klaus Iohannis va fi absolvit de acuzaţiile pe care le neagă cu atâta vehemenţă.

Citeşte şi: PREZIDENTIALE 2014: Iohannis a avut nevoie de câteva zile să înţeleagă ce prostie a spus, dar recidivează

Ghinionul preşedintelui PNL a fost însă acela că Mircea Geoană nu a căzut în capcana întinsă de propagandiştii Cotroceniului. Cel mai probabil, aceştia au mizat pe o tăcere a fostului preşedinte social-democrat care ar fi alimentat implicit diverse scenarii şi ipoteze care ar fi dus tema în derizoriu şi i-ar fi făcut astfel un serviciu edilului sibian.

Dincolo de aceste aspecte, aruncarea pe piaţă a unor asemenea fumigene subliniază totuşi disperarea lui Traian Băsescu şi a celui care se doreşte a fi succesorul său, Klaus Iohannis. Nici nu s-a dat încă startul oficial al campaniei electorale, că aparatul de propagandă al Cotroceniului a şi început să îşi intre în rol. Situaţia nu este deloc roză, dacă ţinem cont că în afara unor atacuri neconvingătoare, Băsescu, Iohannis& Co. nu au reuşit să vină cu nimici constructiv în faţa electoratului. „Proiectul de ţară” a lui Klaus Iohannis nu este nimic alteceva decât ducerea mai departe a moştenirii lui Traian Băsescu, ceea ce ar însemna un dezastru pentru România şi pentru cetăţenii ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
Dan Slugarescu
"curajosul "Geoana nici nu infirma nici nu confirma...
era plecat la spa...
articol fara obiect

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ