Propunerea lui Funar pentru Băsescu: cei 14 candidaţi să JURE cu mâna pe Biblie că NU sunt ofiţeri acoperiţi

| 24 oct, 2014

Candidatul independent Gheorghe Funar îi solicită, printr-o scrisoare deschisă, preşedintelui Traian Băsescu să organizeze o întrunire la Cotroceni cu cei 14 candidaţi la Preşedinţie, în care aceştia să jure pe Biblie şi Constituţie că nu au fost şi nu sunt ofiţeri activi ai unor servicii secrete româneşti şi/sau străine.

'Având în vedere încălcarea unui drept fundamental al cetăţenilor români, a dreptului la informaţie, prevăzut la articolul 31 din Constituţia României, care statuează că nu poate fi interzis accesul alegătorilor la informaţiile de interes public, inclusiv cu referire la cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României şi respectând rolul Preşedintelui României, stipulat în articolul 80 al Constituţiei, vă solicit domnule Preşedinte să acceptaţi următoarea soluţie rapidă pentru aflarea adevărului: să organizaţi, la Palatul Cotroceni, o întrunire la care să fie invitaţi cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României, membrii Curţii Constituţionale şi ai Biroului Electoral Central', se arată în scrisoarea transmisă, vineri.

Funar îi cere şefului statului să solicite fiecăruia dintre cei 14 candidaţi la funcţia de preşedinte al României 'să jure, cu mâna dreaptă pe Biblie şi pe Constituţie şi cu mâna stângă pe Drapelul României, că nu au fost şi nu sunt ofiţeri activi ai unor Servicii Secrete româneşti şi/ sau străine'.

'De asemenea, este nevoie ca aceştia să jure că nu au cetăţenie străină. În cazul în care au dobândit cetăţenia altui stat să precizeze denumirea acestuia. Întreaga ceremonie să fie transmisă în direct de posturile de televiziune şi radio. Vă asigur, domnule Preşedinte al României, că voi răspunde la invitaţia Dumneavoastră pe aceste teme, în orice zi şi la orice oră, dar cel târziu până la data de 31 octombrie. Vă mulţumesc pentru colaborare în vederea aflării adevărului, a respectării Constituţiei şi a legilor', îşi încheie scrisoare Gheorghe Funar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
gigi
Maimutoiul asta de Funar vine cu initiative neconstitutionale ,il tot perie pe basescu ,se baga in seama -e culmea ridicolului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ