Protecția Consumatorilor a scos de la vânzare 100.000 de litri de apă minerală

| 05 mai, 2014

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit de la comercializare peste 100.000 de litri apă minerală naturală, conform unui comunicat al ANPC. Apa provenea dintr-un izvor neautorizat.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit de la comercializare o cantitate de 101.160 de litri apă minerală naturală, conform unui comunicat al ANPC, citat de Agerpres.

Din cercetările efectuate a rezultat că apa minerală provenea din sursa F4 Roşu Vatra Dornei, judeţul Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roşu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Roşu, a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

'Societatea Naţională a Apelor Minerale, care are în concesiune sursa de apă, ne-a spus ca nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj. Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale, în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, spune că pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE. Au fost verificaţi 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Roşu şi operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din această sursă. S-au aplicat 36 de amenzi contravenţionale, în valoare de 268.100 lei', a declarat preşedintele ANPC, Marius Duncă, într-o conferinţă de presă.

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 litri care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ