Protest Antena 3. De ce încearcă PNL să lege protestul Antena 3 de Victor Ponta?

| 11 aug, 2014

Protest Antena 3. Singurul lucru care îl poate lega pe premier de protestul spontan de la Cotroceni este faptul că atât Victor Ponta, cât și cei care au luat parte la manifestație nu sunt în niciun caz fanii lui Traian Băsescu.

Dosarul ICA. După anunțarea hotărârii definitive a instanței în dosarul ICA, treptat, atenția publică s-a îndreptat dinspre condamnările aplicate inculpaților către consecințele măsurilor accesorii asupra Antenei 1 și Antenei 3, cele două posturi de televiziune ale căror sedii urmează să fie supuse confiscării în virtutea deciziei judecătorilor.

Dosarul Voiculescu ICA. Fără a fi în vreun fel partizani, trebuie spus că această reacție este perfect firească, ținând cont că este pentru prima dată când o instituție mass-media se găsește într-o astfel de situație. Apoi, dacă la caracterul fără precedent al deciziei instanței adăugăm și faptul că în discuție se găsesc două dintre televiziunile cu cele mai ridicate cote de piață de la noi, este mai mult decât firesc că hotărârea luată de Curtea de Apel vineri a stârnit numeroase controverse și comentarii, ajungând chiar să îi scoată pe oameni în stradă.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. Cum pun Antenele presiune pe justiţie, iar Voiculescu cere strămutarea procesului

Dan Voiculescu condamnat. Ajunși în acest punct, trebuie de asemenea să luăm în considerare faptul că dosarul ICA a avut totdeauna o anume conotație politică, amplificată de comentariile și indicațiile fără perdea transmise de Traian Băsescu către judecători, pe parcursul derulării procesului. Peste această conotație s-a suprapus atitudinea profund anti-Băsescu a Antenei 3, care și-a făcut chiar o carte de vizită din opoziția fățișă față de șeful statului.

În aceste condiții, nu este de mirare că jurnaliștii de acolo au interpretat decizia instanței ca pe un atac orchestrat de șeful statului, menit să ”pună botniță” postului de televiziune și să îl împiedice să își desfășoare activitatea. Confruntați cu perspectiva pierderii sediilor, o parte din angajații Antena 3 au găsit o modalitate originală de protest, prin organizarea unei plimbări spontane în jurul Palatului Cotroceni, la care au participat și mii de telespectatori fideli. Și, cum spiritele erau destul de încinse, protestul a luat la un moment dat o întorsătură violentă. Lucrurile s-au calmat însă rapid, iar Jandarmeria a luat măsuri pentru identificarea și pedepsirea vinovaților.

De aici încolo însă, lucrurile iau o întorsătură cel puțin ciudată. Tam-nesam, în ecuație apare PNL, care a cerut explicații primului-ministru și ministrului de Interne pentru incidentele de la protest.

Citeşte şi: Reacţia lui Mircea Badea după ce un bărbat a agresat o jurnalistă de la B1 în timpul mitingului

Protest Antena 3. Or, această poziționare este în mod evident aberantă, de vreme ce discutăm despre un protest spontan, care nu avea absolut nimic de-a face nici cu Guvernul și nici cu Victor Ponta. Singurul lucru care îl poate lega pe premier de protestul spontan de la Cotroceni este faptul că atât Victor Ponta, cât și cei care au luat parte la manifestație nu sunt în niciun caz fanii lui Traian Băsescu.

Marş anti-Băsescu. A porni însă de la această antipatie față de șeful statului și a o specula pentru a-l lega pe Victor Ponta de plimbarea din jurul Palatului Cotroceni, respectiv de ceea ce s-a petrecut acolo, este pură manipulare. PNL demonstrează astfel din nou că nu are nimic în plan pentru România, și că în realitate nu vor altceva decât să adâncească tranşeele săpate de Băsescu în societate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
cantautor
un nou protest in Mihaileanu
vedetele A3 au venit cu masinile personale,zecile de mii de protestatari au venit cu RATB-ul...
11 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian
Dle Sultanescu,
Sediul A3 este intr-o cladire proprietate a Grivco,unde plateste chirie...
deci nu se confisca nici un sediu
comunistii de la Stefan Gheorghiu,nu te-au invatat minime cunostinte.
Interesant,cei de la Pungesti care se plimbau pe la sonde au fost luati la bataie de jandarmi...seful Jandarmeriei aplica legea fie cum "vrea "muschii lui sau cum "vrea muschii" lui Ponta?.
11 aug, 2014
Femeia Biped Suceava
ne -au atacat enegetic Basescu si Udrea
a patit-o si Geoana
noi,moldovencele, ne dorim ca Dl Gadea sa fie presedinte...
avem un bloc cu 4 scari

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ