Protest cu ouă la Ministerul Justiției. De ce este "bombardat" Tudorel Toader

| 25 feb, 10:58

Protest inedit la Ministerul Justiției: geamurile de la intrarea principală în sediul lui Tudorel Toader au fost luate la țintă cu ouă de protestatari, transmite Realitatea TV.

Protest inedit la Ministerul Justiției după OUG 7/2019, care a modificat legile justiției și a scos în stradă mii de magistrați.

Ușile de la intrarea principală în sediul lui Tudorel Toader au fost luate la țintă cu ouă de protestatari, transmite Realitatea TV.

În grupul de protestatari se află Cristian Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist. La fața locului se află și un echipaj de jandarmi.

Magistrații din mai multe instanțe și parchete din țară au decis să-și suspende activitatea. Cu toții sunt nemulțumiți de modificări aduse legilor justiției, prin ordonanță de urgență.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti a decis suspendarea activității timp de o săptămână. La fel și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov.

Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile, iar Tribunalul Cluj a decis și suspendarea activității începând de luni.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea activității cu publicul până pe 27 februarie.

Primii care au decis suspendarea activității în semn de protest față de ordonanța de urgență pentru modificarea legilor justiției au fost judecătorii Tribunalului Cluj, care au anunțat că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește în şedinţă luni, la ora 10,00, având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse, informează biroul de presă al CSM.

"Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică, de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", se mai arată în anunţul postat pe site-ul CSM.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a invitat luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei, a informat Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Mai multe asociații ale magistraților anunță că refuză invitația la negocieri din partea premierului Viorica Dăncilă, anunțând că independența justiției nu se negociază și că, oricum, orice dialog trebuia inițiat înainte de adoptarea OUG nr.7/2019.

Tag-uri: Tudorel Toader
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ