PSD a ajuns aproape la egalitate cu PNL - sondaj INSCOP

| 12 feb, 13:18

Desi alegerile europarlamentare se apropie, interesul romanilor pentru acestea este foarte scazut.

 

 

Conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, doar 26,1% (cam 1 din 4) dintre respondenti au declarat ca vor merge sigur sa voteze. 11,7% dintre acestia au spus ca "sigur nu voi vota".

Comparativ cu luna noiembrie 2018, se remarca o scadere cu 2,9% a celor care declara ca sigur nu vor vota, asta in contextul in care se apropie alegerile pentru Parlamentul European.

"Dintre romanii care isi exprima o optiune de vot, reprezentand 54,5% din esantion, 27,8% intentioneaza sa voteze cu PSD, iar 26,7% cu PNL. Urmeaza USR cu 10%, ALDE cu 9,2% si PLUS cu 7%", se arata in cercetarea remisa marti Ziare.com, cu precizarea ca sondajul a fost demarat inainte de finalizarea negocierilor dintre USR si PLUS pentru formarea Aliantei 2020, motiv pentru care cele doua formatiuni au fost testate separat.

Conform sondajului, ar mai depasi pragul electoral Pro Romania, cu 6,6% din intentia de vot, si UDMR care ar obtine 5,1%.

Doar 4,4% dintre respondenti au optat pentru PMP, in timp ce 1,5% au ales PNTCD si 0,8% DEMOS.

Comparativ cu luna noiembrie 2018, procentele cu care este cotat PSD raman aproape neschimbate (27,4% in noiembrie, fata de 27,8% in ianuarie - februarie), in timp ce PNL castiga 2,6 procente din intentia de vot. Celelalte partide nu inregistreaza evolutii majore.

Sondajul a fost realizat in perioada 21 ianuarie - 5 februarie 2019, la comanda Fundatiei Konrad Adenauer pe un esantion de 1.080 persoane. Eroarea maxima admisa a datelor este de +/- 3%, la un grad de incredere de 95%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ