PSD a votat pentru un candidat propriu la prezidențiale, dar vrea susținerea ALDE și Pro România

| 15 iul, 18:11

PSD a votat în CEx să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale din noiembrie. Partidul Social Democrat vrea însă negocieri cu ALDE și Pro România pentru susținere. Despre numele candidaților se va vorbi într-o ședință ulterioară.

Partidul Social Democrat va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din noiembrie. Decizia a fost votată în Comitetul Executiv al partidului, luni după amiază, anunță Realitatea TV.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv, că ea a propus ca partidul să susţină candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, însă liderii din CEx nu au agreat acaestă variantă.

"Am discutat despre Congresul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Acest Congres va avea loc pe data de 3 august. Am supus CEX varianta susținerii unui candidat din afara partidului, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. În urma votului din CEX s-a constatat că Partidul Social Democrat își dorește să meargă cu un candidat propriu, care să fie susținut și de alte partide. Vom avea discuții cu ALDE și Pro România pentru o susținere.”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx.

CU toate acestea, Dăncilă nu exclude, în continuare, o variantă de colaborare. "Vom discuta cu domnul Tăriceanu pentru o evenutală susţine pentru candidatul PSD, am înţeles că şi dânsul îşi doreşte să candideze, eventual să discutăm o susţinere pentru turul II", a mai declarat Dăncilă.

Gabriela Firea a afirmat că și-a prezentat punctul de vedere în CEx PSD și că discuțiile au vizat rectificarea bugetară și pregătirea congresului PSD din data de 3 august. ”Trebuie să mergem cu un candidat puternic, care să aibă un procentaj mare de încredere în rândul populației pentru că timpul este foarte scurt”, a afirmat primarul Capitalei.

Întrebată cine ia deciziile în PSD, Gabriela Firea a spus: ”Faptul că noi intârziem să anunțăm candidatul la alegerile prezidențiale, poate crea senzația pe care eu am ascult-o la anumite televiziuni că deciziile se iau în alta parte și nu la noi. Și am zis că putem da senzația că așa este dacă nu decidem mai repede candidatul PSD la prezidențiale”.

PSD își dorește însă susținerea ALDE și a Pro România.

Mai mulți lideri PSD ar fi susținut o candidatură comună cu ALDE, în coaliție, dar această tabără a pierdut votul.

ALDE avertizase însă PSD, prin vocea lui Varujan Vosganian, că relațiile din coaliție se vor răci, dacă candidatul comun nu va fi Călin Popescu Tăriceanu.

”Sondajele pe care le avem arată că singurul candidat bine poziționat și cu șanse reale să câștige e Tăriceanu. Dacă PSD ignoră rezultatul sondajelor și încalcă înțelegerile cu ALDE, va trebui să discutăm serios despre viitorul coaliției”, a declarat luni Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ