PSD – cel mai modern congres al unui partid românesc

| 12 sep, 2014

Aproximativ 30.000 de membri PSD vor valida decizia Consiliului Naţional din 29 iulie, de la Craiova, conform căreia Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile din luna noiembrie.

Campania electorală se apropie vertiginos, iar PSD îşi urmează, conform calendarului stabilit, acţiunile programate. Astfel, social-democraţii se reunesc azi la Alba Iulia, în Congres extraordinar, pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Aproximativ 30.000 de membri PSD vor valida decizia Consiliului Naţional din 29 iulie, de la Craiova, conform căreia Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile din luna noiembrie.

Nu Congresul în sine este însă punctul central de atracţie, cânt maniera modernă şi inedită în care va fi organizat, în sistem video-conferinţă. Procedura a fost explicată de Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Victor Ponta. “Vineri, 12 septembrie, vor avea loc după-amiază, în jurul orei 16,00, toate conferinţele judeţene cu cele 42 de organizaţii ale PSD din ţară. Imediat după aceste conferinţe judeţene va începe congresul partidului, practic, la care vor participa pe sistem de videoconferinţă toate cele 42 de organizaţii din ţară - aproximativ 30.000 de participanţi, care vor fi validaţi de conferinţele judeţene. Într-adevăr va fi o noutate, sperăm să aibă şi impact, pentru că PSD este un partid mare, un partid care este, cel puţin după toate datele pe care le avem, îndrăgit şi de tineri, şi de persoane cu mai multă experienţă şi trebuie să organizăm un eveniment care să ne reprezinte", a precizat Gabriela Firea.

Alegerea locaţiei nu este, desigur, întâmplătoare. Judeţul Alba este practic unul dintre cele două fiefuri rămase PDL-ului, prin aceea că aici formaţiunea lui Vasile Blaga deţine poziţiile de preşedinţi ai CJ, precum şi primăriile reşedinţă de judeţ. Aşadar, gestul premierului are o relevanţă simbolică, demonstrând astfel că este pregătit să se lupte cu principalul său contracandidat inclusiv în acele judeţe în care nu este considerat favorit.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

De asemenea, alegerea minicipiului Alba-Iulia nu este nici ea întâmplătoare. Vorbim despre locul în care a fost realizată Marea Unirea de la 1918, un oraş-simbol ţinând cont că în timpul mandatului viitorului preşedinte al României se va aniversa centenarul Marii Uniri. După validarea candidaturii lui Victor Ponta în cadrul Congresului extraordinar, evenimentul oficial de lansare a candidaturii va avea loc la Bucureşti, pe Naţional Arena, pe 20 septembrie, adică în ziua în care candidatul PSD împlineşte 42 de ani. Spre deosebire de principalul său contracandidat care

În altă ordine de idei, este un semnal fără echivoc pe care Victor Ponta îl transmite electoratului transilvănean, demonstrând că poate fi un preşedinte care să joace cu adevărat rolul “unificatorului”, un şef de stat deschis dialogului şi un adept al medierii, în contrapondere la Traian Băsescu şi profilul său conflictual. Totodată, premierul şi candidatul PSD la scrutinul din noiembrie îi transmite un semnal şi lui Klaus Iohannis – în timp ce edilul sibian demonstrează în fiecare zi că nu va fi altceva decât un continuator al modelului Băsescu, Victor Ponta arată că are toate atuurile pentru a fi viitorul lider de la Cotroceni, în acord cu aşteptările pe care românii le au de la preşedintele lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ