PSD în proces de reformă. Ce susţinere are Victor Ponta?

| 12 dec, 2014

Setul de reforme creează o ofertă cu care Victor Ponta vine în faţa partidului pentru perioada premergătoare Congresului din primăvară. Testele guvernului şi a conducerii PSD sunt numeroase în viitorul apropiat: trecerea bugetului prin Parlament şi restructurarea guvernamentală fiind doar două obstacole pe care Victor Ponta trebuie să le depăşească.

În PSD se promit schimbări notabile în perioada următoare. Se anunţă consultări cu membri PSD din teritoriu pe subiectul reformării clare a partidului sub conducerea lui Victor Ponta.

Primul proiect care deja naşte discuţii în partid se referă la separarea funcţiei publice de cea politică. Cu alte cuvinte, cei care deţin funcţii de conducere în PSD să nu mai fie aceiaşi cu preşedinţii de CJ sau primarii din municipiile mari din judeţele României.

Citeşte şi: Dragnea îşi ÎNLĂTURĂ ADVERSARII! Cătălin Ivan a fost DEMIS

Separarea funcţiilor pentru deconectarea centrilor de putere din teritoriu, aşa numiţii „baroni locali” este o idee interesantă pentru un PSD care vine într-un moment oportun pentru partid. Rezultatul alegerilor din 16 noiembrie aduce o perioadă de introspecţie în partid şi, înaintea unui congres care va seta direcţia partidului în perioada următoare opiniile de acest gen sunt binevenite.

Se profilează schimbări importante în PSD-ul de mâine. Atitudinea faţă de Justiţie şi atitudinea faţă de „baroni” pot remonta PSD în vederea extinderii către noi segmente de electorat în 2016.

Citeşte şi: Geoană îl atacă DUR pe Victor Ponta

Victor Ponta a declarat că revizuirea Constituţiei este în plan pentru anii viitori ceea ce ar putea presupune limitarea mandatelor publice ale aleşilor locali la maxim 2. În plus, prin intermediul Facebook premierul României a mai declarat că în 2015 este necesar un nou sistem electoral atât pentru diaspora cât şi pentru alegerile locale.

Setul de reforme creează o ofertă cu care Victor Ponta vine în faţa partidului pentru perioada premergătoare Congresului din primăvară. Testele guvernului şi a conducerii PSD sunt numeroase în viitorul apropiat: trecerea bugetului prin Parlament şi restructurarea guvernamentală fiind doar două obstacole pe care Victor Ponta trebuie să le depăşească.

Citeşte şi: Surpriză pentru ŞEFIA PSD. Membrul de partid care a anunţat că ar vrea să candideze

În acelaşi timp mesajele premierului sunt primite cu entuziasm de unii parlamentari şi lideri locali care vor să facă parte din curentul de schimbare din PSD. Sorin Grindeanu, SG adjunct al PSD, Daniel Savu, senator PSD, Florin Tecău preşedintele CJ Argeş sunt doar câteva exemple de lideri din PSD care vin în susţinerea mesajelor lui Victor Ponta din aceste zile şi încurajează ceea ce s-ar putea numi modernizarea PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 2014
nic
tonta comunistul
Da mai, hai sa traiasca partidul comunist al lui tonta, pui de securist isi puse la diaspora si-i facu minister lui gerea, restul, unul mai incapabil ca altul dupa ce mesajul clar al romanilor a fost Votul Contra tonta!!!
Auzi mai tonta, romanii nu te mai vor!!!

Mesajul a fost foarte clar dar tu nu vrei sa intelegi nimic si te tii de scaun cu coltii si ghearele, acum ti-ai facut guvern ca sa mai aburesti niste prosti, nu ai invatat nimic, ii dai afara pe cei care nu sunt de acord cu tine, pai astea sunt metodele comuniste pe care le impui de cind ai venit la conducere, si te mai miri ca te vede lumea ca pe un comunist, pai aia esti mai , un comunist, comunistul tonta din partidul lui iliescu!!! Mi-e greata si de voi si de clica care va cinta-n strune!!
Sper sa nu apuce guvernul asta primavara ca e bataie de joc pt toti romanii care vor o noua schimbare in tara.
Doamne ca tupeu la omul asta!!!
15 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
noul guvern...de Cornel Nistorescu
Nu intenţionez să memorez numele nou-veniţilor, trecători şi ei prin guvern ca şi cei care au plecat, unii dintre ei fără să fi fost văzuţi de cineva nici măcar la fereastră. Problema este alta. Victor Ponta s-a prefăcut că schimbă ceva. N-a schimbat decât modificarea, dovedind că potenţialul său de premier este pe undeva pe aici, prin ce a fost până acum. Mai mult nu poate şi nu are de unde şi nici cu cine. Nici oameni, nici idei, nici cuprindere.

Ultima sa şansă de redresare după înfrângerea la prezidenţiale se fumează cu acest guvern şi cu câteva măsuri care cârpesc lucrurile pe ici pe colo, prin părţile neesenţiale.
Cornel NistorescuPublicat acum 18 ore şi 45 minute
13 dec, 2014
Adam
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ