PSD: Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?

| 13 feb, 10:16

PSD a pledat, miercuri, pentru adoptarea unei OUG pentru revizuirea sentinţelor definitive, întrebându-i pe cei care contestă această intenţie dacă România trebuie să ţină cont de drepturile fundamentale sau se întoarce la o Justiţie de tip sovietic.

„Celor care încă susţin că Guvernul nu ar trebui să dea OUG pentru reinstituirea drepturilor fundamentale încălcate în procesele conduse de completele ilegale de la Înalta Curte le punem în vedere următorul fragment din Art. 47 din Carta Eeuropeană a Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene: Orice persoană are dreptul la un proces echitabil, public şi într-un termen rezonabil, în faţa unei instanţe judecătoreşti independente şi imparţiale, constituită în prealabibil prin lege”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Potrivit social-democraţilor, dacă acele complete de la Înalta Curte nu au fost constituite prin respectarea legii, cum confirmă Curtea Constituţională, atunci este vorba despre încălcarea unui drept fundamental.

„Ce facem în această situaţie? Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?”, se mai arată în postarea PSD.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ