PSD merge, din nou, la Cotroceni cu Olguța Vasilescu. Ce va face Iohannis?

| 22 noi, 11:07

PSD merge, din nou, la Cotroceni cu propunerea Lia Oguța Vasilescu. De aceasta dată nu pentru Transporturi, ci pentru Dezvoltare, asta după ce președintele Iohannis a respins prima prounere ca Lia Oguța Vasilescu să preia ministerul Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova şi a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu.

Viorica Dăncilă a mai afirmat, după ședința PSD, că Lia Olguța Vasilesc a adus valoare la Ministerul Muncii. ”Avem nevoie de energia Liei Olguța Vasilescu”, a spus premierul.

"Am observat că nu contează ce competenţe cred eu că ar avea p persoană pentru a fi ministru. Am văzut că acest lucru e hotărât de preşedintele României, ceea ce nu mi se pare un mod corect de a proceda", a declarat Dăncilă.

Întrebată despre remanierile care nu au fost acceptate de președintele Iohannis, Dăncilă a spus: ”Nu mai trimit încă o dată ceea ce am trimis. Sper ca ceea ce solicită un prim-ministru al României să fie luat în seamă”, a spus Viorica Dăncilă.

”Am trimis deciziile de revocare ale celor doi miniștri. Eu sper ca ceea ce solicită un premier al României să fie luat în calcul de președinte. Nu pot răspunde eu de ce ei nu vor să demisioneze. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Sper să facă aceste nominalizări, având în vedere că trebuie să mergem la Bruxelles, să ne întâlnim cu colegiul comisarilor.”, a declarat Viorica Dăncilă.

”Eu sper că domnul președinte să facă aceste numiri”, a mai spus premierul, adăugând că nu ne putem juca cu deziciile pe care le luăm.

Dragnea: Dacă președintele refuză, vom acționa constituțional

”Ne-am obișnuit ca domnul Iohannis să facă orice”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca președintele să o refuze din nou pe Lia Olguța Vasilescu.

Întrebat dacă ia în calcul suspendarea lui Iohannis dacă refuză noile numiri, șeful PSD a spus: ”În cazul în care refuză o să acționăm constituițional. O să ne întâlnim și o să stabilim ce face. Este o situația nedorită”.

De asemenea, Olguța Vasilescu a afirmat că le mulțumește colegilor din PSD, în special lui Liviu Dragnea. ”Am dovedit că sunt un om ferm”, a completat ea.

Divergențe în cadrul PSD. Conform unor surse Realitatea TV se cer noi demisii în PSD chiar acum în cadrul CEX. Mai exact, se cere demisia a încă doi contestari a președintelui Liviu Dragnea.

La ședință a fost invitat și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a afirmat că Lia Olguța Vasilescu nu poate fi refuzată a doua oară de către președintele Iohannis. Este o premieră pentru Toader care participă pentru prima oară la o ședință PSD.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, Liviu Dragnea nu și-ar fi dorit ca Lia Olguța Vasilescu să preia conducerea Ministerului Dezvoltării.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări, astăzi, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD pe tema remanierilor din Guvernul Dăncilă, că o susține în continuare pe Lia Olguța Vasilescu pentru a face parte din cabinetul Dăncilă 2.

Dragnea a declarat că ”o susțin pentru orice funcție„ atunci când a fost întrebat dacă Lia Olguța Vasilescu mai are susținerea sa după respingerea de către Klaus Iohannis pentru ocuparea portofoliului de la Ministerul Transporturilor.

Scandal monstru în PSD pe tema remanierii. Mărul discordiei - Lia Olguţa Vasilescu, pe care o sabotează chiar Liviu Dragnea. Potrivit unor surse social democrate, preşedintele PSD nu o vrea pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Acesta este adevăratul motivul pentru care a fost convocată sedință Comitetului Executiv. Totuși, în cadrul CEX, Lia Olguța Vasilescu a fost votată pentru a fi propusă la Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, Mircea Drăghici este propunerea pentru Ministerul Transporturilor.

Olguţa Vasilescu, prima reacţie după ce a fost lăsată fără minister de Iohannis

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o numescă pe Olguţa Vasilescu la Minsterul Transporturilor şi nu a fost de acord nici ca Ilan Laufer să preia Ministerul Dezvoltării, social-democraţii s-au văzut nevoiţi să îşi regândească strategia. PSD nu a reunţat la Olguţa Vasilescu, ci a propus-o la şefia Ministerul Dezvoltării. Portofoliu deţinut de Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea.

Social – democraţii au găsit o variantă şi pentru Ministerul Transporturilor. Vor ca Mircea Drăghici să preia acest portofoliu.

Dacă Iohannis le face pe plac situaţia e simplă. Asta ar însemna să îi revoce pe Paul  Stănescu şi pe Lucian Şova. Dacă însă şeful statului va alege să îi sfideze pe social-democraţi situaţia se va tensiona.

Social – democraţii au avansat în spaţiul public posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale cu privire la un nou conflict instituţional între preşedinte şi Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ