PSD, până acum singurul partid care în campanie adună mulțimi

| 04 mai, 2014

În timp ce adversarii politici au lansat atacuri sub centură, s-au fotografiat la malul mării sau au sărit cu parașuta, Alianța PSD-PC-UNPR scoate oamenii din amorțire la mari mitinguri, peste tot prin țară.

Ultimul exemplu în acest sens a avut loc pe 2 mai, zi în care am asistat la un adevărat tur de forță al Alianței PSD-PC-UNPR, care mai întâi a reunit în Capitală 5.000 de tineri la evenimentul intitulat TSD Rulz și pe urmă a organizat o serie de mitinguri electorale în județul Prahova. Evenimentul TSD Rulz din București a adunat peste 5.000 de tineri social-democrați care au sărbătorit Ziua Națională a Tineretului și și-au arătat sprijinul pentru candidații la alegerile europarlamentare ale Alianței PSD-PC-UNPR.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, Liviu Dragnea (președintele executiv al PSD), Gabriel Oprea (președintele UNPR), Daniel Constantin (președintele PC), Mihai Sturzu (președintele TSD), Rovana Plumb (președintele OFSD) și candidații Alianței la alegerile europarlamentare. „Sunt foarte mândru când văd câţi tineri vor să se implice alături de noi! În urmă cu 10 ani, împreună cu mulţi dintre tinerii care astăzi sunt lângă mine ca miniştri, parlamentari şi europarlamentari, am organizat pentru prima dată Primăvara Social-Democrată. Acea generaţie de la TSD are un mare merit – a reuşit să modernizeze PSD. Astăzi avem datoria să ne luptăm până la capăt şi să arătăm că România este o ţară mândră!”, a declarat președintele PSD, Victor Ponta. La sfârșitul discursului, premierul Victor Ponta și președintele TSD, Mihai Sturzu au făcut o poză cu cei 5000 de tineri, care ulterior a fost postată pe contul de Facebook al liderului PSD, alături de mesajul „Bătălia «selfie»-urilor! Dna Udrea l-a ales pe Băse, eu pe Mihai Sturzu şi 5 mii de tineri!“.

După evenimentul din București premierul Victor Ponta a fost însoțit de Liviu Dragnea și Daniel Constantin la mitingul electoral organizat de PSD Prahova la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de participanți prezenți la eveniment. La mitingul electoral de la Ploiești au fost lansați candidații la europarlamentare în fața a sute de spectatori printre care s-au aflat actuali europarlamentari, deputați, senatori, consilieri județeni și locali, dar și numeroși simpatizanți.

În timp ce Alianța PSD-PC-UNPR strângea mii de oameni la manifestările pe care le-a organizat, adversarii politici au reușit să iasă în evidență doar prin virulența atacurilor sau frivolitatea evenimentelor organizate. De minivacanța de 1 și 2 mai, PNL s-a plasat în anonimat, neorganizând niciun eveniment. Partidul de strânsură al lui Traian Băsescu și-a arătat „sprijinul popular” de care se bucură în rândul românilor prin fuga de electorat. Astfel, pe 2 mai, câțiva liderii mai pricăjiți ai PMP în frunte cu Elena Udreau au fugit la mare pentru a face poze cu Traian Băsescu și pentru a le posta ulterior pe rețelele de socializare în speranța că asta îi va face mai „cool” în fața alegătorilor mai tineri. De altfel, ca să capteze atenția publicului de 1 mai, Elena Udrea s-a plasat la limita penibilului când a ales să sară cu parașuta. Singurul impresionat de această manevră electorală ieftină a fost Traian Băsescu. Cât despre PDL, fostul partid prezidențial și-a arătat încă o dată la Arad „respectul” pe care îl poartă față de români prin organizarea unei pomeni electorale cu alimente alterate și fără acte.

De cealaltă parte, capacitatea social-democraților de a mobiliza oameni la mitingurile din țară demonstrează faptul că românii rezonează la mesajul onest de campanie pe care îl promovează PSD. În același timp, faptul că manifestațiile au o largă participare confirmă opțiunea românilor din sondajele de opinie în care Alianța PSD-PC-UNPR este favorită la câștigarea alegerilor europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ