PSD: prima campanie cu motive populare din România

| 27 apr, 2014

Tradițiile românești devin miză de campanie pentru PSD la europarlamentare. Este pentru prima oară când într-o campanie la nivel național sunt folosite motive tradiționale și folclorice românești.

Modelul popular românesc folosit în campania PSD pentru europarlamentare este inspirat din straie și podoabe populare străvechi din regiunea Sibiului și a fost selectat în urma consultării mai multor specialiști în etnologie, folclor și tradiții populare.

Trebuie să recunoaștem că abordarea este originală și proaspătă și se pare că va fi binevenită în această campanie pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Panourile, afișele și bannerele PSD au nelipsit motivul popular, exprimat printr-o bandă de inspirație folclorică, familiară pentru cei mai mulți dintre noi grație iilor, cingătorilor, farfuriilor sau fețelor de masă pe care le-am văzut de atâtea ori la rudele de la țară sau în magazinele de suveniruri.

Cei de la PSD explică faptul că aceste motive sunt folosite pentru a indica dorința de a afișa, valoriza și promova tradiția populară românească ca element al identității naționale. Toate acestea trebuie să fie cunoscute și apreciate în Uniunea Europeană.

Din materialul pus la dispoziție de PSD presei am văzut că pe lângă motivele populare campania lor va pune un accent mare pe frumusețile României: monumente și simboluri naționale pentru a transmite o stare de mândrie națională electoratului.

Istoria, arta și cultura Românească sunt pentru prima oară livrate către public într-o campanie electorală pentru europarlamentare. Este foarte interesant de văzut rezultatul final dar cel puțin prima impresie este că o să avem o campanie atipică și originală la aceste alegeri, cu mesaje pozitive care pun România în centrul preocupărilor europene.

Spre deosebire de perioada 2009-2012 în care naționalitatea noastră a fost suficientă să umilească mulți români în Europa, acum avem o campanie cu mesaje pozitive și optimiste pentru electorat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ