PSD riscă să rămână fără membri. Victor Ponta: Modificăm statutul pentru corupţi

| 17 mar, 19:10

Premierul Victor Ponta a declarat, în timpul dezbaterilor Comisiei de statut a PSD, că membrii de partid aflaţi în cercetare penală pentru corupţie nu mai pot ocupa demnităţi publice sau funcţii politice.

Preşedintele PSD a precizat, în urma reuniunii comisiei, că amendamentele la statut vor intra vineri în discuţia Consiliului Naţional şi vor cuprinde modificări care ţin de partea de organizare, dar şi de partea de principii ideologice.

Referitor la amendamentul său, Ponta a arătat că acesta prevede nu atât un anumit tip de responsabilitate politică, ci mai degrabă de decizie politică pentru membrii de partid care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupţie.

"Dacă eşti inculpat, adică dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală, nu mai poţi ocupa funcţiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere (ale Parlamentului - n.r.). Dacă eşti trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de asemenea, eşti suspendat - din primele nu poţi fi suspendat, ci eşti înlocuit - eşti suspendat din funcţiile politice; dacă apare o condamnare în primă instanţă, inclusiv din calitatea de membru de partid, şi, sigur, în cazul unei condamnări definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, îşi pierd funcţiile numite, funcţiile politice", a arătat Ponta.

Întreabat dacă astfel PSD nu riscă să rămână fără membri importanţi, Victor Ponta a arătat că PSD este partidul cel mai mare din România ultimilor 25 de ani, având 600.000 de membri, şi nu va rămane fără lideri.

"Nu va exista niciodată un PSD fără lideri, nu vă faceţi griji!", a declarat liderul PSD.

El a mai precizat că, în urma validării amendamentelor la statut de către Consiliul Naţional, noile prevederi vor fi aplicate practic imediat, în toate alegerile din structurile partidului ce se vor desfăşura până la viitorul Congres al PSD, din toamnă.

Citeşte şi: Reacţia PSD după ce Mircea Geoană a anunţat că face ALIANŢĂ cu PNL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 21:30
Costy
Actioneaza si castiga!

Trimite textul “VREAU SA MA CONVING ca nu este teapa” la adresa de email [email protected]
Vei afla cum poti face parte dintr-un grup de romani, increzatori, perseverenti si deschisi la minte, aflati in derularea unui proiect inedit ce vizeaza piata americana de carti elecronice (E-book). Oferim curs GRATUIT si complet de instruire la domiciliu prin email, plata castigurilor fiind GARANTATA prin contract legal de catre Editura Epublishers SRL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ