PSD solicită scuze de la întreg mapamondul pentru ,,prognozele greșite'' privind creșterea economică

| 15 mai, 10:52

PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească, scrie, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Redăm integral postarea purtătorului de cuvânt al PSD:

,,România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Conform INS, creșterea economică înregistrată pe primul trimestru din acest an este de 5% (față de același interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului. 
Este o creștere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene.
De asemenea, față de precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a creșterii economice, cu un avans de 1,3%. Realitatea confirmă din nou că programul PSD funcționează bine.

PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească. 
Realitatea a demonstrat de mai multe ori că atunci când Iohannis spune că economia merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine! Asta spune tot despre cât înțelege Iohannis din economie.

Așa s-a întâmplat și în acest an, când Iohannis a fost primul președinte al României care a respins bugetul propriei țări pe motiv că se bazează pe o estimare nerealistă a creșterii economice. Cel nerealist s-a dovedit a fi Iohannis. 
Prognozele eronate ale analiștilor privind creșterea economică din România:
• Consiliul Fiscal <4%
• Fostul ministrul finanțelor din guvernul Cioloș, Anca Dragu 3,5%
• Comisia Europeană 3,3%
• Fondul Monetar Internațional 3,1% 
• Instituțiile de rating: între 3,1% și 3,5%
• Banca Comercială Română 3,1%
• Banca Transilvania 2,8%'', scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ