PSD, unitate de monolit în jurul conducătorului iubit. Lideri şi miniştri se întrec în mesaje

| 22 iun, 13:12

PSD transmite mesaje de susţinere la unison pentru Liviu Dragnea, după ce şeful PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Lideri de partid, miniştri, parlamentari, toţi au spus că decizia este nedreaptă și că ei sunt alături de Liviu Dragnea. Mai mult, Viorica Dăncilă a transmis că cei care îi cer demisia lui Liviu Dragnea încalcă Constituţia. Lia Olguța Vasilscu a spus că nu ”sângerează doar Liviu Dragnea, ci întreg partidul”, iar Carmen Dan susține că cel mai bine este să ”taci inteligent”. La fel, mesaje de susținere a dat și organizația de femei a PSD, dar și președinții PSD din zona de nord-vest.

Pe de altă parte, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, cunoscut şi ca " deputatul Mitralieră", recunoaşte că a doua condamnare pentru Liviu Dragnea este o decizie "dureroasă", iar lucrurile în PSD nu stau deloc bine. Şi senatorul Ecaterina Andronescu a comentat că este o pedepsa grea, pe care "nici duşmanilor nu le-o doreşte". Ministrul Sănătății Sorina Pintea a comentat că judecătorii au pus în balanță oameni și nu fapte.

Preşedintele PSD Bucureşti, primarul general al capitalei Gabriela Firea, declară că orice român trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă şi menţionează că "partidul trece prin momente dificile".

"Partidul trece prin momente dificile. Aşa cum am făcut şi în alte momente grele, eu şi colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, îşi va duce la capăt mandatul încredinţat de români şi va pune în aplicare Programul de Guvernare. De prezumţia de nevinovăţie trebuie să beneficieze orice român, până la o decizie definitivă. În ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge înainte pentru că avem o datorie faţă de toţi românii. Deciziile trebuie să le luam noi, în interiorul partidului, şi să nu fie forţate din exterior", declară Firea în comunicatul citat.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că "nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă" şi speră "să nu i se înmoaie genunchii" lui Dragnea, la fel cum "a fost cu un premier care a demisionat din funcţie". Ea a mai afirmat că PSD este de vină că Parlamentul nu a aplicat modificările cu privire la abuzul în serviciu.

"Vă spun cu certitudine că a fost o greşeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că aşa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministrul care şi-a pierdut şi mandatul, prin moţiune de cenzură făcută de partid. În momentul când ţi se înmoaie genunchii mergi acasă. Şi acea OUG 13 a fost declarată constituţională după. (...) O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă", a declarat Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că speră ca lui Liviu Dragnea "să nu i se înmoaie genunchii", cum "a fost cu un premier care a demisionat din funcţie", afirmând că PSD este de vină că Parlamentul nu a aplicat modificările cu privire la abuzul în serviciu.

"Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier (Victor Ponta - n.r.) care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side. Cred că şi noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem şi noi vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru. Trebuie să aplicăm deciziile CCR şi programul de guvernare, nu ne sperie nimic", a mai spus ministrul Muncii.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Cătălin Rădulescu a afirmat că, în mod categoric, "trebuie făcut ceva, dar nu pot să vă spun ce, decizia o va lua preşedintele Liviu Dragnea.  În opinia mea ar trebuie convocat un comitete executi lărgit, poate cu toţi liderii PSD, nu doar cei din Comitetul Executiv, ci şi cu parlamentarii, cu liderii din teritoriu, pentru că lucrurile nu stau deloc bine. "

Catalin Rădulescu a precizat că este vorba şi de o decizie personală a lui Liviu Dragnea, după care va veni decizia CEx. Întrebat dacă este de părere că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi din toate funcţiile, Rădulescu a invocat din nou cadrul statutar. "Nu pot să fac aprecieri despre ce se va întâmpla, totul este la cald, sUnt nişte reguli în partid, nu putem să-l îndepărtăm aşa, pur şi simplu, cum poate că si-ar dori unii colegi."

În încheierea intervenţiei sale la Realitatea TV, Cătălin Rădulescu şi-a exprimat regretul că abuzul în serviciu, infracţiunea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, ar fi trebuit demult dezincriminată, pentru că în multe ţări din Europa nu mai există.

Ecaterina Andronescu: Nu cred că va pune interesul personal peste cel al ţării

Fostul ministru al Educaţiuei, Ecaterina Andronescu a comentat şi ea situaţía liderului PSD şi a partidului după sentinţa de joi. "Eu cred că noi trebuie să ne liniştim şi să judecăm cu înţelepciune, este o pedeapsă grea, nimeni, nici duşmanilor lui Liviu Dragnea nu le doresc o asemenea pedeapsă."

"Aş face un apel la unitatea partidului, PSD ul şi-a asumat guvernarea ţării, e important. Sunt sigură că Liviu Dragnea va lua cea mai înţeleaptă decizie."

Întrebată dacă Liviu Dragnea n-ar trebui să se retragă, Ecaterina Andronescu şi-a exprimat convingerea că Dragnea va lua o decizie aşezând în prim plan ţara şi PSD.  "Cred că nu are cum să pună interesul personal inainte, sper în decizia pe care o va lua după o analiză, care sunt costurile şi care sunt câştigurile," a declarat Ecaterina Andronescu.

Sorina Pintea: Vom depăși orice obstacole și vom continua să punem în aplicare programul de guvernare

Și ministrul Sănătății a comentat condamnarea lui Liviu Dragnea dintr-o perspectivă politicianistă, punând în balanță condamarea lui Liviu Dragnea cu nevoia îndepliniii programului de guvernare. "Dincolo de orice sentință, rămân oamenii și faptele lor. Dincolo de întâmplări, rămân principiile, onoarea și solidaritatea. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanță oameni și nu fapte," a scris Sorina Pintea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ