PSD vs. PNL. Cine își pedepsește mai tare corupții?

| 20 mar, 14:18

În timp ce la PSD accentul este pus pe pierderea funcției, PNL se mulțumește cu o  simplă suspendare, ceea ce înseamnă că un membru de partid urmărit penal nu își pierde funcția, ci doar că nu o poate exercita pe perioada suspendării.

PSD și PNL au luat în această săptămână decizii de modificare a statutelor, astfel încât cei care au probleme cu justiția să fie sancționați. Dacă liberalii au ales să impună sancțiuni doar membrilor împotriva cărora s-a dispus cel puțin o măsură preventivă (arest peventiv sau arest la domiciliu), social-democrații sunt ceva mai duri și nu așteaptă să le intre membrii la beci pentru a-i sancționa, fiind suficient ca împotriva acestora procurorii să fi pus în mișcare acțiunea penală.

Citeşte şi: Surpriză de proporţii! Cine ar putea candida la şefia PSD

Așadar, să detaliem sancțiunile pe care cele două partide le propun pentru membrii lor penali.

1) În primul rând, membrul PNL împotriva căruia este dispusă o măsură preventivă (arest preventiv/arest la domiciliu) este suspendat din funcția deținută în PNL. La PSD însă, nu este nevoie să fii arestat, ci este suficient să fie pusă în mișcare acțiunea penală împotriva ta și adio, îți pierzi funcțiile de conducere din Guvern și Parlament iar dacă ești și arestat, îți pierzi, nu ți se suspendă, funcția politică din cadrul partidului. Practic, într-o oarecare formă, liberalii își protejează în continuare corupții, deoarece în momentul în care este dispusă de către instanță o măsură preventivă, oricum acel membru își pierde funcțiile pentru că nu le mai poate exercita.

2) La trimiterea în judecată, pesediștii își pierd funcțiile și sunt suspendați din partid, în timp ce peneliștii sunt doar suspendați din funcțiile pe care le dețin, dar rămân membri plini.

3) În timp ce sancțiunile PSD se vor aplica începând din acest weekend, după ce vor fi confirmate în cadrul Consiliului Național, la liberali ele încă sunt o simplă propunere, urmând a fi discutate din nou într-un for superior, când acel for va fi convocat.

Citeşte şi: ALEGERI CRUCIALE ÎN PSD: vineri şi sâmbătă este ales noul PREŞEDINTE

Observăm că în timp ce la PSD accentul este pus pe pierderea funcției, PNL se mulțumește cu o  simplă suspendare, ceea ce înseamnă că un membru de partid urmărit penal nu își pierde funcția, ci doar că nu o poate exercita pe perioada suspendării. Din acest punct de vedere, sancțiunile social-democraților sunt mai dure.

Per total, modificările propuse de PSD sunt mai serioase, deoarece reprezintă cu adevărat sancțiuni, în timp ce PNL propune niște măsuri care par luate mai mult de ochii lumii.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 13:17
cantautor
Ciprian Stan-ziarist:trageti apa.....
Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat,

Citeste mai mult pe RTV.NET.
25 mar, 08:37
cantautor
PSD vs. PNL. Cine își pedepsește mai tare corupții?
Ciprian Stan,ziarist PSD

vedem la Sova si Valcov......bibicule
o sa vada si alegatorii....
20 mar, 15:20
ziaristul pulifrici
esti de tot rasul...
psd-ul le ia la corupti functia politica!!!!
mai pe intelesul tau,le ia caii de la bicicleta
sau ii suspenda...ca pe Sova...!!!
urmaritul penal Valcov,participa la sedinta de Guvern
e revolutie cu petarde la PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ