Publicația franceză Le Figaro laudă Castelul Peleș

| 04 mai, 2013

Într-un material dedicat vechilor reşedinţe regale care sunt deschise publicului, publicaţia Le Figaro apreciază că Peleşul este un loc "spectaculos".  În reportaj sunt incluse și domenii din Marea Britanie, Portugalia şi Ungaria.

Publicaţia Le Figaro apreciază că Peleşul este un loc "spectaculos", într-un material dedicat vechilor reşedinţe regale care sunt deschise publicului şi care reunesc domenii din Marea Britanie, Portugalia şi Ungaria.

"În zona rurală a României, în inima staţiunii montane Sinaia, care era un loc ultra-chic în secolul XIX, Castelul Peleş a fost, până în 1947, reşedinţa ultimului rege al României, Mihai I", scrie Le Figaro, în secţiunea dedicată domeniului şi denumită "Acasă la regele Ferdinand".

Le Figaro aminteşte de "Ferdinand I, din familia Hohenzollern şi de soţia sa, Elisabeth de Wied, cunoscută drept Carmen Sylva (poetă premiată de Academia Franceză), care a ridicat acest castel în 1877, capodoperă a stilului ”trubadur”, a cărui arhitectură complicată l-ar fi putut inspira pe Walt Disney".

"Interiorul nu dezamăgeşte. Realizat în lemn negru, plin de fantezie, este o minune de complexitate a stilului deco, cu marca stilului german de final de secol XIX. Scările cu decoraţiuni sculptate şi piesele de mobilier te lasă fără cuvinte. Vizitatorii pot vedea vechile apartamente private ale familiei regale, pe care dictatorul Ceauşescu le folosea pentru vizitele şefilor de stat străini. Priveliştea din jur este superbă, cu păduri de brad, preerie, numai bune pentru plimbări bucolice", mai scrie publicaţia.

Punctul forte al Peleşului, potrivit Le Figaro, este spectaculozitatea clădirii şi a zonei în care este plasă. Punctul slab este faptul că în împrejurimi există puţine locuri unde s-ar putea caza turiştii.

Alături de Castelul Peleş, menţionate de cotidianul francez sunt alte patru reşedinţe regale puse la dispoziţia vizitatorilor - palatul baroc din Gödolö (Ungaria), locul preferat de vacanţă al împărătesei Elisabeth a Austriei, Osbourne House, în Insula Wight, o oază de linişte pentru regina Victoria, Castelul de la Miramar, în Italia, ridicat la ordinele lui Maximilian de Habsburg şi Castelul La Pena din Sintra (Portugalia).

Muzeul Naţional Peleş din Sinaia este una dintre cele mai vizitate instituţii muzeale din România. În 2012, Muzeul Naţional Peleş s-a regăsit în planurile culturale ale turiştilor, instituţia muzeală atrăgând un număr de 285.520 de vizitatori, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, în luna februarie 2013, reprezentanţii muzeului.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ