Pupilii domnului Băsescu ar închide televiziuni. Ce spune PPE ?

| 30 mar, 2014

Traian Băsescu are de ce să fie mândru. Progeniturile sale din Mişcarea Populară învaţă repede practicile anti-democratice. Prin discursul şi acţiuniile lor, Cristian Preda şi Sebastian Lăzăroiu se declară împotriva libertăţii de exprimare a presei.

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, europarlamentarul Cristian Preda a vorbit despre postul de televiziune Antena 3. Moderatorul a încercat să intervină, dar Preda şi-a continuat tirul la adresa postului de televiziune. “Eu l-as închide, dar mă rog”, a precizat europarlamentarul.

Cu alte cuvinte, cel care deschide lista de candidaţi a Partidului Mişcarea Populară pentru Parlamentul European, face declaraţii care probează o mentalitate totalitară şi profund nedemocratică. De altfel şi analistul Bogdan Chireac este de părere că europarlamentarul ar trebui retras de pe lista de candidaţi la alegeri, un personaj cu o asemenea gândire neavând ce căuta la Bruxelles.

În mod normal, după o asemenea declaraţie făcută la adresa partenerului din România al CNN, partidul ar fi trebuit să-l scoată de pe lista de europarlamentari. Fără doar şi poate ! Păi te duci în forumul democraţiei europene şi singurul tău argument este că vrei să închizi trusturi de presă, televiziuni, organe de presă”, a comentat Bogdan Chireac. 
În acest context, ar fi foarte interesant de aflat poziţia familiei din care Cristian Preda vrea sa facă în continuare parte, respectiv cea a popularilor europeni. PPE ar trebui să se delimiteze de acţiunile şi declaraţiile lui Preda, în condiţiile în care libertatea de expresie reprezintă unul din fundamentele principale peste care a fost gândită şi construită Uniunea Europeana.

În ceea ce-l priveşte pe fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, nu există niciun fel de surpriză. Lăzăroiu nu este la primul atac la adresa Antenei 3. În urmă cu câteva luni, acesta a publicat pe pagina sa de Facebook, o poză în care o prezentatoare era reprezentată după gratii. Sebastian Lazaroiu recidivează, continuându-şi războiul cu cei din presă. Astăzi, el îi ia apărarea colegului său din PMP, susţinând opiniile europarlamentarului. 
“Da, şi eu sunt de acord cu Cristi Preda”, scrie  Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook, considerând că activitatea postului TV cu pricina ar trebui limitată.

În opinia jurnalistului Răzvan Zamfir, declaraţiile celor doi PMP-işti sunt neconstituţionale, nicio instituţie de presă incomodă neputând fi eliminată.

“Domnul Lăzăroiu este în acord cu domnul Cristian Preda, dar nici unul dintre aceştia nu este în acord cu Constituţia, unde se prevede foarte clar că nicio publicaţie nu poate fi suprimată “, este de părere jurnalistul.
Dacă PPE ar trebui să se delimiteze ferm de poziţiile anti-democratice ale europarlamentarului Cristi Preda, Băsescu ar trebui să facă toate demersurile pentru ca Lăzăroiu să fie scos în afara Mişcării Populare, un partid care clamează că ar face altfel de politică. Cu siguranţă acest lucru nu se va întâmpla, întrucât Băsescu însuşi recunoştea acum câţiva ani că nu poate conduce o instituţie în mod democratic. Or, dacă nu înţelegi democraţia, cum ai putea înţelege şi accepta opiniile critice sau pe cele diferite de ale tale ?

În blugi sau nu, partidul Elenei Udrea demonstrează mentalităţi comuniste, periculoase pentru vremurile în care ne aflăm. Cu toate acestea, incidentul creat de Preda şi Lăzăroiu, dă şansa opiniei publice de a reflecta mai mult şi mai bine pe cine ar trebui să trimitem în Parlamentul European pentru a ne reprezenta şi pe cine ar trebui să lăsăm, pentru totdeauna, acasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ