Radu Crăciun, BCR: O creştere de 2% în 2015 pentru România este foarte bună

| 11 dec, 2014

O creştere de 2% a PIB pentru România în 2015 este o creştere 'foarte bună', faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană, care vor continua să aibă rate foarte scăzute, a apreciat, joi, economistul şef al BCR, Radu Crăciun.

"Chiar şi o creştere de 2% a PIB este o creştere foarte bună pentru România, faţă de celelalte ţări din Uniunea Europeană, care vor continua cu o rată scăzută, dar pentru o ţară de dimensiunea României este o creştere foarte mică, dacă ne gândim la aderarea la Zona Euro. În contextul crizei şi al evoluţiilor economice din ţările UE, unde ne bazam mult pe exporturile care s-au redus, devine esenţial ca tot ceea ce înseamnă cerere internă, cerere publică, să fie stimulată. Problema investiţiilor ar trebui să fie prioritatea zero', a subliniat Radu Crăciun.

Citeşte şi: Eurostat: românii şi bulgarii au cea mai mică putere de cumpărare din UE

Acesta a calificat, totuşi, ritmul de creştere de 2% a PIB ca fiind 'mediocru' pentru dimensiunea economiei româneşti.

'Anticipăm o creştere mediocră în zona a 2%, inflaţia va rămâne la niveluri relativ scăzute, dar pe un fond scăzut de cerere. Lipseşte dinamica, lipseşte creşterea, lipseşte dorinţa de schimbare. Marea noastră întrebare trebuie să fie cum generăm creşterea. Anul 2015, nu va fi un an prea grozav', a spus Crăciun, cu ocazia prezentării unui studiu privind elementele structurale pentru creşterea economică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ