Radu Ghețea: Legea insolvenței personale a devenit o necesitate

| 12 feb, 13:54

Legea insolvenței persoanelor fizice a devenit o necesitate în urma schimbărilor petrecute în România în ultimii ani, dar este important ca actul normativ să fie aplicabil și accesibil debitorilor de bună credință și să impună restricții împotriva actelor frauduloase întâlnite frecvent în cazul insolvenței persoanelor juridice, a afirmat președintele Asociației Române a Băncilor, Radu Grațian Ghețea.

"Acum câțiva ani, ARB își exprima un punct de vedere foarte categoric și strict: nu credem că legea insolvenței persoanelor fizice ar trebui implementată în România. Nu considerăm că România a ajuns la un asemenea nivel încât să se poată implementa o astfel de lege. Între timp, poziția noastră s-a nuanțat, datorită schimbărilor profunde care au avut loc în mediul economic, financiar, social și politic din România. În acest moment, considerăm că Legea insolvenței persoanelor fizice este o necesitate, dar este nevoie ca textul final să cuprindă o serie întreagă de lucruri pe care comunitatea bancară și alte instituții implicate, dar și reprezentanții consumatorilor să le agreeze. Am trimis la Parlament în ultimele săptămâni punctul nostru de vedere în care am făcut trimitere la faptul că legea ar trebui să fie aplicabilă și accesibilă celor care sunt debitori de bună credință", a declarat Ghețea, conform Agerpres.

Citeşte şi: PONTA, despre insolvența persoanelor fizice: PSD este în favoarea unei legislații care să protejeze debitorii


El a adăugat că legislația trebuie să răspundă și întrebării legate de plafonul de datorie pentru care se aplică.

"Întrebarea este: această insolvență se aplică fără niciun fel de plafoane, indiferent de sumă? Cineva cu credit pentru casă sau de nevoi personale este tratat la fel ca o persoană care a construit un mic bloc cu 10 apartamente? Pentru că există și astfel de situații. Trebuie să găsim o modalitate să selectăm prin lege cazurile care merită să fie sub incidența acestei legi", a mai spus Ghețea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ