Victor Ponta susţine scrisoarea deschisă a jurnalistului Radu Tudor către Klaus Iohannis

| 23 feb, 14:01

Analistul militar şi politic, Radu Tudor, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis prin care îi solicită să scoată de pe pagina administraţiei prezidenţiale pasajul prin care presa a fost trecută la vulnerabilitate la adresa securitatii nationale.

"Avand in vedere ca Administratia prezidentiala a demarat procesul pentru elaborarea unei noi Strategii Nationala de Aparare, va supun atentiei dumneavoastra propunerea pentru repararea unei greseli facute de CSAT, prin Departamentul Securitatii Nationale, in anul 2010.

Discursul dumneavoastra din luna Ianuarie a.c. rostit in fata plenului CSM pledeaza serios pentru o astfel de reparatie, ce poate fi facuta in proxima sedinta a CSAT.

Este vorba despre mentionarea mass media drept vulnerabilitate la adresa securitatii nationale, in documentul intitulat „Strategia Nationala de Aparare a Romaniei – pag 14 – Capitolul 6.2 Vulnerabilitati”

Iata acesta pasaj :

„Fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului”.


Sunt incredintat, domnule Presedinte, ca viziunea expusa in discursul dumneavoastra la CSM dar si in luarile de cuvant publice este contrara spiritului si continutului acestui articol, ce constituie o interpretare abuziva si nedemocratica a unor vulnerabilitati concrete la adresa securitatii nationale.

Pana la prima sedinta CSAT pe care o veti prezida, va rog sa dispuneti si retragerea acestui document de pe site-ul oficial www.presidency.ro


Romania lucrului bine facut poate incepe si prin repararea celui prost facut", a scris jurnalistul Radu Tudor.

Premierul Victor Ponta susţine demersului jurnalistului


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ