Răducu (MFE): În România există multe blocaje

| 05 feb, 10:14

În România există blocaje privind cadrul legislativ în pregătirea proiectelor mari de infrastructură și a conținutului studiului de fezabilitate, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, într-o conferință de presă.

"În România există foarte multe blocaje în ceea ce privește cadrul legislativ privind pregătirea proiectelor mari de infrastructură cât și a conținutului studiului de fezabilitate, studiului tehnic, necorelare cu aplicațiile solicitate de Comisia Europeană, un contract care este un contract de lucrări care nu se adaptează nevoilor. Ne-am gândit să încercăm modificăm toate aceste lucruri pentru a putea simplifica pregătirea de proiecte majore. Proiectele mari au avut probleme, iar cele mici au fost mai bune", a spus Răducu.

Ea a precizat că Ministerul Fondurilor Europene dorește ca în perioada de programare 2014-2020 să crească calitatea proiectelor.

"Dorim să avem o abordare în așa fel încât să creștem calitatea proiectelor, să avem proiecte mult mai eficiente și să utilizăm fondurile europene pentru a avea un impact cât mai mare pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor economice ale țării", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a anunțat, joi, că rata de absorbție a fondurilor europene este calculată la 78,74%, pentru perioada de programare 2007-2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ