Raed Arafat a făcut anunțul: o fotografie ar putea să dezlege misterul dispariţiei planorului

| 09 aug, 11:15

Secretarul de stat Raed Arafat a primit de la o turistă o poză cu un planor care pare a fi chiar cel dispărut joi, după ce a decolat de pe aerodromul Ghimbav, informează România TV. Astfel, aria de căutare a fost extinsă în alte două judeţe şi din nou în zona Postăvaru. În plus, Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată abia după nouă ore.

Operaţiunile de căutare au fost reluate pentru a treia zi consecutiv. Echipe formate din jandarmi montani şi echipaje ISU participă la acţiune.

Căutările sunt sprijinite aerian de 12 aeronave, care îl caută pe pilotul dispărut în munţi, cu planor cu tot. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, acesta a primit o fotografie de la o turistă cu un planor care seamănă cu cel dispărut. Astfel, căutările au fost extinse din nou.

Raed Arafat a explicat, într-o intervenţie telefonică la România TV că, după primirea pozelor cu un planor ce pare a fi cel dispărut, căutările s-au concentrat în zona Postăvarul, urmând să fie trimise inclusiv parapante cu motor care să survoleze zona, întrucât terenul este foarte accidentat. Totuşi, căutările terestre vor continua.

"Sperăm să avem rezultate azi. Căutările sunt extre de dificile, mai ales că, am discutat şi cu un coleg de la Aeroclub, planorul putea sa zboare în perioada respectiva şi cateva sute de kilometri", a menţionat Raed Arafat.

Întrebat de ce autorităţile au aflat după nouă ore despre dispariţia planorului care a decolat, joi după-amiază, de la Aeroclubul din Ghimbav, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a răspuns:

"În legătură cu chestiunea aceasta, Ministerul Transporturilor investighează de ce şi va stabili care a fost motivul care a dus la întârzierea aflării acestei informaţii".

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obţinute a reieşit că pilotul aparatului de zbor are 56 de ani, "mare experienţă" şi executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 aug, 19:07
delgado
Ce ai vrea sa faci cu timpul tau liber? Iti oferim o modalitate de a-l valorifica, la propriu. Poti intra intr-un sistem probat, eficient si functional, unde nu ai norma de lucru si nu semnezi condica de prezenta. Nu trebuie nici macar sa construiesti o retea. Daca doresti detalii, cere la adresa de email: [email protected]
09 aug, 15:30
lavinia
Nu rata!
E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]
09 aug, 15:29
Lavi Si Grigo
Nu rata!
E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ