Raed Arafat, anunţ de ultimă oră despre un proiect destinat românilor aflaţi în situaţii limită

| 23 iun, 12:47

România împreună cu alte țări membre și partenere NATO lucrează la proiectul de dezvoltare a unei capacități multinaționale de telemedicină, care să sprijine intervenția la dezastre, a declarat marți șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

"Scopul acestui proiect finanțat de NATO este asigurarea supraviețuirii victimelor aflate în situații de urgență, atunci când accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil ca urmare a unui dezastru. Conform proiectului, echipele de intervenție vor merge în țările afectate de dezastre și vor putea să acceseze, prin soluții de telemedicină, resurse aflate la mii de kilometri distanță. Acestea pot include o a doua opinie medicală sau resurse de diagnostic", a explicat dr. Raed Arafat, care a menționat că România este coordonator al acestui proiect.

În proiect sunt incluși și experți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

"La începutul acestui an, echipa de experți a fost în România și a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilită o conexiune între România și Statele Unite ale Americii. Acum urmează o a doua fază de validare, în teren, prin participarea, în Ucraina, la un exercițiu major organizat sub egida NATO, unde se simulează o urgență civilă majoră. Exercițiul este programat pentru luna septembrie a acestui an", a precizat dr. Raed Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 14:24
TIMIS
TARA DE PROSTI
ARABUL ASTA MUSULMAN NU E LA PUTERE SA AJUTE ROMANIA CI SA FURE CIT POATE NU VATI INTREBAT CINE LA PUS SUS IN POLITICA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ