RAED ARAFAT: Dezbaterile TV, efect nedorit în cazul unor intervenții de salvare

| 01 apr, 12:41

 

Criticile din mass media, în momentul producerii unui accident, au un efect deosebit de puternic asupra membrilor echipajului de intervenție, susţine Raed Arafat.

 

În contextul discuției despre accidentul de pe Lacul Siutghiol, Raed Arafat, aflat la interviurile DCNews live, a criticat anumite abordări din mass media.

”Chiar dacă se supără pe mine, trebuie să înțeleagă lumea și psihologia celui care intervine. În mod normal, în aceste situații, orice serviciu profesionist de intervenție și orice organizație profesionistă analizează la sfârșitul unei intervenții tot ce s-a întâmplat.

Citeşte şi: DNA pe urmele lui Raed Arafat. Licitaţia care l-a băgat în bucluc pe şeful SMURD

Noi am lucrat în ultimele două situații, cu avionul din Apuseni și elicopterul de la Siutghiol, cu o formă de a analiza intervenția la distanță, uneori cu oameni care chiar nu înțeleg ce se întâmplă acolo. Și am analizat intervenția într-un mod agresiv, atacându-l pe cel care conduce, pe cel care e acolo, care poate să fie un ofițer pompier simplu. Lumea greșește dacă crede că el nu știe ce se vorbește despre intervenție. El are un om care culege toate informațiile și vine și spune: vezi că asta se spune, asta se face. Acest om ajunge să lucreze sub presiune. Am discutat inclusiv cu colegi din alte țări, cu un expert în comunicare, și mi-e teamă că cine ajunge la comandă va lua decizii pripite sau greșite de teama criticii. Sau, mai rău, ajunge să nu mai ia decizii. Este posibil să vedem așa ceva. Nimeni nu spune să nu analizăm, nimeni nu spune să nu criticăm, dar acest lucru trebuie făcut după o analiză serioasă și după colectarea informațiilor integrale.

Televiziunile pot să transmită realitatea, ce se întâmplă la fața locului, nu asta este problema. Eu vorbesc când începem să analizăm în studioul televiziunii, în timpul intervenției, cu niște oameni care spun că sunt experți și care nu știu ce se întâmplă la fața locului”, a declarat Raed Arafat la DC News.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ