Raluca Prună: Sistemul judiciar este unul matur, stabil și independent; achitări în dosare penale - sub 10 %

| 20 oct, 10:36

Sistemul judiciar din România este în acest moment matur, stabil și independent, argumentul fiind rata achitărilor de sub 10% din dosarele penale, a declarat joi ministrul Justiției, Raluca Prună, în cadrul conferinței Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor provenite din infracțiuni, organizată la București.

"România a trecut de mult de etapa de adoptare a cadrului legislativ și instituțional. Sistemul judiciar din România este astăzi unul matur, stabil și independent. Dosare penale, indiferent dacă vizează corupția sau criminalitatea organizată, sunt inițiate și gestionate de magistrați imparțiali și bine pregătiți. Cred că cel mai important argument în acest sens este rata anuală a achitărilor, care este sub 10% în România, deci sub media europeană, mult sub media europeană", a explicat ministrul Justiției.

Tag-uri: raluca pruna
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ