Raluca Turcan, petiție online pentru demiterea ministrului Sănătății și a lui Liviu Dragnea

| 17 iul, 15:06

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Raluca Turcan, a lansat vineri o petiție online pentru demiterea ministrului Sănătății, Florian Bodog, și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, din cauza lipsei vaccinurilor.

"PNL Sibiu lansează o petiție de demitere a ministrului Sănătății și a lui Liviu Dragnea din cauza lipsei vaccinurilor. După 6 luni de guvernare PSD, avem aproape 500.000 de copii nevaccinați. Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat faptul că, la data de 31 mai, aveam un număr record de copii nevaccinați: 11.973 nevaccinați cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu tetravalent și 88.112 cu difterotetanic. Din cauza nepăsării și iresponsabilității, România a ajuns un focar epidemiologic de rujeolă. Avem 7.500 de bolnavi de rujeolă, iar numărul deceselor a crescut la 31. România a ajuns un stat complice la moartea cu zile a zeci de copii", a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Întrebată ce crede despre părinții care refuză vaccinarea copiilor, Raluca Turcan a afirmat: "Cred că părinții trebuie să fie obligați și să răspundă foarte sever în fața legii, dacă refuză să-și vaccineze copiii. Cred că trebuie un sistem legal care să oblige părinții să-și vaccineze copiii, iar dacă refuză lucrul acesta, atunci să își asume întreaga răspundere pentru îmbolnăvirea propriilor copii și a celor din jurul copiilor care sunt contaminați cu bolile respective. Și cred, de asemenea, ca obligativitate la acest sistem foarte strict de vaccinarea copiilor, ca statul să își facă datoria. Pentru că nu poți să obligi părinții să își vaccineze copiii, iar statul să nu pună la dispoziția părinților vaccinurile obligatorii".

În context, Turcan a cerut ministrului Sănătății, Florain Bodog, să prezinte măsurile luate împotriva celor care se fac vinovați de moartea celor 31 și dacă stocul de vaccin cumpărat luna trecută este suficient pentru a ajunge la fiecare copil și, totodată, solicită clarificări referitor la situația legii privind obligativitatea vaccinării.

PNL Sibiu a lansat petiția privind vaccinurile, la adresa: https://www.petitieonline.com/semneaz_pentru_demiterea_vinovailor_de_lipsa_vaccinurilor#form.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ