Raluca Turcan: Ar fi foarte benefic dacă premierul Cioloş ar avea opţiunea politică pentru PNL

| 29 sep, 14:13

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) a declarat joi, pentru Agerpres, că ar fi "foarte benefic pentru tot spectrul politic dacă premierul Cioloş ar avea opţiunea politică pentru PNL".

"Abordarea preşedintelui Iohannis este fără cusur din punct de vedere democratic. În toate ţările civilizate, guvernele de tehnocraţi sunt excepţii. Oamenii nu votează tehnocraţi apolitici, ci partide. În toate ţările cu puternică experienţă democratică, candidează, îşi asumă răspunderea şi sunt trase la răspundere guvernele politice. Aşa se explică şi aşteptarea foarte mare care există la nivel public ca premierul Cioloş să facă o alegere politică, într-un sens sau altul", a precizat Raluca Turcan. 

Potrivit vicepreşedintelui PNL, "în toată cariera sa, domnul Cioloş a beneficiat de o importantă susţinere politică. Şi când a devenit comisar european pe agricultură, şi când a fost susţinut pentru a deveni prim-ministrul Guvernului României. Ar fi foarte benefic pentru tot spectrul politic dacă premierul Cioloş ar avea opţiunea politică pentru PNL pentru că ar ridica ştacheta. Ar obliga şi PSD să atragă la nivel de decizie persoane care nu sunt uzate, nu sunt compromise". 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic. 

"După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României", a precizat şeful statului, după ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti. 

El a subliniat că, după alegerile parlamentare, România va avea un guvern politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ