Raluca Turcan: Fiecare român este dator cu 3.313 de euro

| 29 mai, 14:32

Deputatul Raluca Turcan, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), susține că Guvernul Ponta că a crescut datoria publică a României la 44 % din PIB, ceea ce înseamnă că fiecare român este dator cu 3.313 euro.

"Evident că toate guvernele din lumea aceasta se împrumută, dar se împrumută pentru a crea noi locuri de muncă, pentru a încuraja investiții și a genera creștere economică. Din nefericire, Ponta nu are o strategie pentru economie, nu îi pasă de viitorul țării și nu-i pasă de cine și când va trebui să înapoieze acești bani. Ponta nu s-a împrumutat pentru a crea noi locuri de muncă, pentru investiții în infrastructură, sănătate sau educație, ci pentru a cheltui cât mai mulți bani pentru cadouri electorale, salarii și pensii. Ponta îndatorează România, de la o zi la alta, cu 60 de milioane de lei pe zi", a declarat vineri, într-o conferință de presă, Raluca Turcan.

Deputatul PNL spune că peste 450 de mii de firme și-au închis porțile și au intrat în insolvență, iar "România a înregistrat cea mai mare scădere a locurilor de muncă din Europa — avem cu 600 de mii de locuri de muncă în minus, iar rata sărăciei a ajuns la un nivel critic — peste 40%."

Potrivit vicepreședintelui PNL, economia subterană a ajuns la 40 de miliarde de euro.

"PNL cere premierului 'mână lungă' să închidă robinetul banilor scurși către clientela PSD, să revizuiască salariile din companiile de stat, să creeze locuri de muncă — așa cum a promis în campania electorală, să colecteze eficient banii din evaziune și să folosească sumele împrumutate pentru creștere economică, nu pentru pomeni electorale", a mai spus Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ