Raluca Turcan: PNL propune acordarea unui spor reparatoriu de 15% pentru bugetarii cu doctorat

| 31 mar, 16:55

PNL susține, printr-o propunere legislativă, acordarea sporului reparatoriu de 15% în salariul de bază pentru personalul bugetar care posedă titlul științific de "doctor", a declarat, marți, vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan consideră că, în prezent, mai multe categorii profesionale, cum ar fi cadrele didactice, juriștii, inginerii sunt discriminați pentru că și-au obținut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010.

Turcan precizează că, începând cu 1 ianuarie 2010, personalul din sectorul bugetar a fost reîncadrat conform prevederilor Legii-cadru nr. 330/ 2009, iar sporurile acordate prin legi sau hotărâri ale Guvernului, precum și indemnizațiile de conducere au fost introduse în salariile de bază, în soldele funcțiilor de bază, respectiv în indemnizațiile lunare de încadrare corespunzătoare funcțiilor din luna decembrie 2009, notează Agerpres.

Citește și:  PNL a cerut Senatului reconsiderarea votului în cazul Dan Sova. Solicitarea nu a fost admisă

"O astfel de decizie a avut efectele unei discriminări indirecte pentru angajații care au obținut titlul academic de doctor după intrarea în vigoare a acestei Legi. Prin această soluție legislativă se încalcă principiul plății egale pentru muncă egală, respectiv principiul nediscriminării. Ca urmare a acestui fapt, PNL vine cu un proiect legislativ pentru a repara această nedreptate. Propunerea constă în acordarea unui spor de 15% în salariul de bază pentru personalul bugetar care posedă titlul științific de "doctor". Sporul se acordă persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul științific respectiv. Prin această inițiativă dorim să stimulăm creșterea interesului românilor pentru studiu și pentru parcurgerea tuturor ciclurilor de învățământ", a mai spus deputatul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ